BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 35,01
ALTIN 2.435,87
HABER /  GÜNCEL

Iraklı gazetecilere Türkiye'de eğitim

Eğitim programına siyasetçilerle başlayan Türkiye Iraklı gazetecileri ağırlamaya hazırlanıyor. Meslekiçi eğitim almak üzere 20 Iraklı gazeteci Türkiye'ye geliyor.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından bir hafta Ankara ve bir hafta İstanbul'da ağırlanacak 16'sı erkek, dördü kadın 20 Iraklı gazeteci, arşiv tekniklerinden televizyon ve gazete haberciliğine kadar birçok konuda eğitim alacak.

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin basın sorumlusu yöneticisinin de aralarında bulunduğu gazeteciler ağırlıklı olarak Kuzey Irak'tan geliyor.

Eğitimin içeriği

Diğer Irak şehirlerinden de gazetecilerin bulunduğu ekibe Anadolu Ajansı'nda ajans haberciliği, özel televizyon kanallarında 'prime time' ve televizyon haberciliği, bir Türk gazetesinde yazılı basın gibi başlıkların dışında arşiv teknikleri, internet gazeteciliği, kamu yayıncılığı gibi konularda eğitim verilecek.

Konuk gazetecilere basın etiği, ifade özgürlüğü, foto muhabirliği ve basın meslek örgütlerinin faaliyetleri de anlatılacak.

RTÜK'ten gazetecilere brifing

Radyo Televizyon Üst Kurulu, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nde de resmi görevliler ve üniversite mensuplarından brifingler alacak olan Iraklı gazeteciler için Ankara ve İstanbul'da şehir turları da planlandı.

Türk Dışişleri Bakanlığı'nın girişimiyle gelen ilk grubun ardından benzer eğitim programlarının eylül ve kasım aylarında tekrarlanması planlanıyor.

Haber: Osman Sert
Kaynak: