BIST 9.978
DOLAR 32,40
EURO 34,82
ALTIN 2.434,93
HABER /  DÜNYA

Irak yine kan ağladı

Saldırı ve şiddet olayları hızının bir türlü kesilemediği Irak'ta bugün de onlarca kişi öldü ve yaralandı.

Abone ol

Başkent Bağdat'ın Risale semtinde silahlı kişilerin Sünnilerin gittiği camiden çıkanlara ateş açması sonucu 4 kişi öldü, bir kişi yaralandı. Kentin merkezindeki Kerrada semtinde fırlatılan bir Katyuşa roketi de 3 kişinin ölümüne neden oldu, 6 kişi yaralandı.

Polis, dün Bağdat'ın çeşitli semtlerinde 15 kişinin cesedinin bulunduğunu açıkladı. Bağdat'ın Zeyuna semtinde polis aracına ateş açan silahlı kişiler 3 polisi öldürdü, 2'sini yaraladı. Bağdat'ın kuzeyinde yola döşenen bombanın patlaması sonucu bir kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Kuzeydeki Musul'da 4 kişinin cesedini bulundu. Polis, başkent Bağdat'ın 390 kilometre kuzeyine düşen kentte son 48 saat içinde bu 4 kişinin dışında 13 kişinin daha cesedinin bulunduğunu açıkladı. Musul'un merkezine düzenlenen 5 havan saldırısında ise bir kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Kut kenti yakınlarında işkence edildikten sonra vurularak öldürülmüş 2 kişinin cesedi bulundu. Amerikan ordusu için çalışan bir Iraklı çevirmen de öldürüldü. Bağdat'ın 180 kilometre güneyindeki Divaniye kentinde de işkenceyle öldürüldüğü anlaşılan bir kişinin cesedi bulundu. Çeşitli bölgelerdeki operasyonlarda Irak askerleri 2 direnişçiyi öldürdü, son 24 saat içinde 58 kişiyi tutukladı.

Kerkük kentinde polis devriyesine açılan ateşte bir polis öldü, 3'ü yaralandı. Yola yerleştirilen bomba 4 itfaiyecinin ölümüne neden oldu.