BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Irak: Tikrit IŞİD'den kurtarılmak üzere

Irak İçişleri Bakanı Muhammed El Ghabban, hükümet güçlerinin önümüzdeki saatlerde kentte kontrolü tamamen ele geçirmesinin beklendiğini açıkladı.

Abone ol

Irak İçişleri Bakanı Muhammed El Ghabban, hükümet güçlerinin önümüzdeki saatlerde Tikrit kentinde kontrolü tamamen ele geçirmesinin beklendiğini açıkladı.

El Ghabban, Irak güvenlik birimlerinin Tikrit'in kuzeyindeki Kadissiye mahallesinde bulunan son IŞİD mevzilerini de temizlemek amacıyla çarpıştığını söyledi;

Iraklı bakan, "Bugün Tikrit'in çoğu kurtarıldı. Sadece bazı ufak kesimleri kontrolümüz altında değil. Gelecek birkaç saat içinde hala kentte kalmış olan bir iki IŞİD mevziini de ortadan kaldırdıktan sonra size iyi haberleri vereceğiz" dedi.

El Ghabban Tikrit'i tamamen kurtarmayı ve en kısa zamanda kentte normal yaşama dönülmesini amaçladıklarını kaydetti.

"Bölgede, yol kenarlarına ve otomobillere yerleştirilmiş olan bombaların temizlenmesi ardından kentte normal yaşama dönülebilmesi için polis karakolları yeniden açılacak ve evlerini bırakıp kaçmış insanların dönüşünü denetleyecek komisyonlar oluşturulacak." diyen bakan, IŞID'in kentte tamamen yenilgiye uğratıldığını vurguladı.

IŞİD geçen yıl kenti ele geçirmişti

IŞİD Haziran ayında Tikrit'i ele geçirmişti.

Irak Devlet Televizyonu da Başbakan Haydar El Abadi'nin Tikrit'i ziyaret ettiğini duyurdu.

Reuters haber ajansı kent sokaklarının tamamen terkedilmiş halde olduğunu ve binalarda çatışmaların izlerinin görüldüğünü bildiriyor.

Kenti IŞİD'den geri alma amaçlı operasyonlardan geçen hafta Perşembe günü çekilen İran destekli Şii milisler, Irak Başbakanının ABD'den hava desteği istemesi üzerine dün yeniden operasyona katılmışlardı.