BIST 9.450
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.495,37
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Irak gezisi CHP'li vekili kızdırdı

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na “Irak’a neden izinsiz gittiniz?” sorusunu yöneltti.

Abone ol

Aygün, Bakan Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, Irak Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde Davutoğlu’nun yasadışı bir yolla Kerkük'e geldiğinin iddia edildiğini bildirdi.

Açıklamada, “Kendisini tutuklama hakkına sahibiz. Davutoğlu Irak hükümetinden habersiz ve uluslararası diplomasi yöntemlerinin tümünü ayaklar altına almış durumdadır” denildiğini belirten Aygün şu soruları yöneltti:

“Türkiye Cumhuriyeti tarihinde başka bir ülkenin ilgili makamından izin alınmadan ziyaret eden Dışişleri Bakam var mıdır? Var ise hangi ülkeler izinsiz şekilde ziyaret edilmiştir? Irak yetkili makamlarından izin almadan Kerkük’e yapmış olduğunuz ziyaretle ile Irak'ın egemenliğini dikkate almayarak küçümsemiyor musunuz? Kerkük'e yapmış olduğunuz ziyaretle uluslararası ilişkilerin temel kurallarını ihlal etmek ve devletler ile yetkililer arasındaki ilişkilerin temel düzenlemelerini ihlal ettiğinizi düşünmüyor musunuz? ‘Komşular ile sıfır sorun politikası’ kapsamında Türkiye ile komşuları arasında şu anda sorun yaşamadığımız komşu ülkelerimiz hangileridir?”