BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,84
ALTIN 2.411,56
HABER /  GÜNCEL

iPhone'da hayalkırıklığı hisseleri düşürdü

Apple akıllı telefonunun yeni sürümü iPhone4S'i bu ay satışa sunacağını duyurdu. iPhone5'in tanıtılacağı beklentisinin sonuçsuz kalması ise şirket hisselerinde değer kaybına yol açtı.

Abone ol

Apple şirketinin iPhone akıllı telefonlarının merakla beklenen yeni modeli için düzenlediği lansman toplantısı ardından, şirketin hisseleri değer kaybetti.

Uzmanlar, yatırımcı ve kullanıcıların iPhone5 olarak adlandırılması beklenen beşinci sürüm model için beklentilerini fazla yüksek tuttuğunu düşünüyor.

Açıklamanın hemen ardından yüzde 5 değer kaybeden Apple hisseleri daha sonra biraz toparlandı.

Ancak kapanış itibariyle hisseler hala yüzde 0,6 eksideydi, hisse performansı da NASDAQ endeksinin altında kaldı.

iPhone 4S olarak adlandırılan yeni model şirketin geçen yaz çıkardığı son modele göre daha hızlı, daha yüksek çözünürlükte bir kameraya sahip, pil ömrü daha yüksek ve yurtdışında kullanıma açık bir ''dünya telefonu'' olarak tanımlanıyor.

Kullanıcılar ve yatırımcılar ise, iPhone4 modeline göre radikal değişiklikler sunan bir iPhone5 ile tanışma beklentisi ile toplantıya gitmişti.

Şirketin California'daki merkezinde yapılan tanıtım toplantısında sahnede ilk kez şirketin kurucusu Steve Jobs değil, başkanlık görevini ondan Ağustos ayında devralan Tim Cook vardı.

Cook'un tanıttığı iPhone 4S'in dış görünüşü iPhone4'ten farksız, ancak telefonun altyapısını oluşturan iOS yazılımında yapılan değişikliklerin telefona 200 yeni özellik kazandırdığı açıklandı.

Telefonun kablosuz içerik senkronizasyonu yapmasına olanak sağlayan bir yazılımı bulunuyor.

iPhone 4S için ABD'de ön siparişler cuma günü alınmaya başlayacak ve cihazlar 14 Ekim'den itibaren satışa sunulacak.