BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Erdoğan'a 'şerefli ol' çağrısı!

1 Ekim'de açılan Meclis'te partilerin grup toplantıları da başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarına seslendi...

Abone ol

İNTERNETHABER / Önce 'İspatlasın kulağından tutup atacağım' diye haykırdı Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi de 'Karnından konuşma Başbakan' diyerek bir kez daha uyardı Başbakan Erdoğan'ı... Uyarı sebebi de Başbakan Erdoğan'ın, Alman vakıfları aracılığıyla CHP'li ve BDP'li bazı belediyelerin PKK'ya para aktardığını iddia etmesi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin ilk grup toplantısında yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

Başbakan Erdoğan'ın Alman Vakıflar ile ilgili iddiasını bir kez daha dile getiren CHP Lideri, "Başbakan o belediyeleri, ayrıntıları gizlemeden kamuoyuna açıklasın" çağrısı yaptı ve sözlerini şöyle sürdürdü;

BAŞBAKAN'A ŞEREFLİ OL ÇAĞRISI

"Başbakan 'Alman Vakıfları'ndan belediyelerimizin para aldığını söyledi. 24 saat geçmeden çark ettiler. Buradan Sayın Başbakan'a çağrıda bulunuyorum. Bir Başbakan karnından konuşmaz. Başbakan vakit geçirmeden hemen bugün, ima ettiği CHP'li belediyelerin isimlerini ve ayrıntılarını gizlemeden kamuoyuna açıklasın. Şerefli bir Başbakan'ın yapması gereken budur! Aksi takdirde şerefli Başbakan görevini ihmal etmiş olacaktır ve suçüstü yakalanacaktır"

DENİZ FENERİ'NDEKİ KÖSTEBEK KİM?

CHP Lideri, Deniz Feneri'ndeki köstebeği sormayı da ihmal etmedi; "Bu Deniz Feneri'ndeki 'köstebek bakan' kim Sayın Başbakan bir çık anlat Allah aşkına... Ey şerefli Başbakan çık bu konuları anlatsana, bir dinleyelim bakalım..."

BELEDİYE BAŞKANLARI KAÇACAK DEĞİLDİ

CHP'li Kadıköy belediyesine sabah saatlerinde düzenlenen baskına da değinen Kılıçdaroğlu, gözaltı sistemini sert sözlerle eleştirdi;

"Son günlerde belediyelerimize karşı özel bir ilgi var AKP hükümeti tarafından. Normalde telefonla çağırılması gereken belediye başkanını bir polis ordusu gelip götürüyor. Bugün de sabahın 6'sında belediye çalışanları evlerinden alınıp götürülüyor. Telefon edip çağırırsın, kaçacak halleri yok ya"

DIŞ POLİTİKADA SIFIR ÇEKTİK!

Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca, komşu ülkelerin Türkiye'ye desteğinin bittiğini belirtti ve 'Sıfıra sıfır elde var sıfır. Dış politikada da sıfırı gördük' diyerek hükümetin dış politika anlayışını eleştirdi;

"Sıfır sorun yaşadığımız ülkelerden birisi Suriye. Ortak bakanlar kurulunu topladık. Vizeleri kardırdık. Kardeşim dedik. Bol miktarda alkış aldık. Herşey çok iyiydi. Bir sabah kalktık Erdoğan celallenmiş. Vay Efendim bıçak kemiğe dayandı. Ne oldu dedik, savaş mı çıkıyor? Baktık öyle bir şey yok. 40'ı aşkındır son uyarı yapılıyor ama onlar bildiklerine devam ediyor. Bizim dizi filmlerimiz Ortadoğu'da Arap ülkelerinde AKP'nin demokrasi anlayışını değil Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasi anlayışını tanıtıyor. Onlar da dediler ki, 'Son uyarı mı?' seninle ticari ilişkilerimi kesiyorum kardeşim. 1 milyon dolar sırtımıza yüklendi. Dış politikaya şöyle bir bakın, Mısır kardeşimizdi... Lübnan kardeşimizdi... Gitti Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile anlaşma yaptı... Suriye, İran kardeşimizdi aramız bozuldu... Güney Kıbrıs Rum kesimine ve bize bakın... Türkiye'yi destekleyen yok. Böylece sıfır dış politikayı da bulmuş olduk"

İSRAİL'İN AVUKATI AKP'DİR!

Kılıçdaroğlu, CHP'yi 'İsrail'in avukatı' olmakla suçlayan AK Parti'yi 'İsrail'in avukatı' ilan etti;

"Mayınlı arazilerin 44 yıllığına ihalesiz olarak İsraillilere verilmesi için kanun çıkaran kimdi? AKP hükümeti... Bu durumda İsrail'in avukatı kim? Adalet ve Kalkınma Partisi... Kürecik'e kurulan radar ABD radarı... Bu radar İran'a yöneliktir. Sağlanan istihbaratı İsrail kendi güvenliği için kullanacaktır. Bunu söyleyen ben değilim. Bunu söyleyen ABD'nin Dışişleri yetkilileri. Sayın Başbakan'a soruldu ABD'ye gittiğinde. "Bu İsrail kalkanını İsrail'in korunması amacıyla konduğunu" söylediler ne diyorsunuz. Başbakan "Düzelttiler ve açıklama yapacaklar" dedi. Hiç açıklama duydunuz mu? ABD yaptığı açıklamayı düzeltmedi. Sen bir Başbakansın ama sözün yerde kaldı. Gerçekleri neden halktan gizliyorsun. O gerçekleri biz ortaya çıkaracağız. Bu rapor BM'nin Gazze ile ilgili raporı bizim Dışişleri tarihimizin en büyük hezimetlerindendir"

HALKI KANDIRDILAR

CHP Lideri açıklamalarını şöyle sürdürdü;

Parlamento tatildeyken önemli gelişmeler oldu. zaman zaman tartıştık. Biliyorsunuz Gazze'ye yardım götüren 9 yurttaşımız katledildi. Tüm Türkiye haklarının aranması için Türkiye'ye açık çek verdi. Çıktılar bir konuşma yaptılar ve BM'de haklarını arayacağız dediler. BM'den rapor çıktı, İsrail'in Gazze ablukası meşrulaştırıldı. Hiç bir hükümetin israil'e bundan daha büyük bir desteği olamaz. Bunu sağlayan kim AKP hükümeti. Sözde İsrail'le kavga ediyorlar.

Bu karar 5 ay hükümetin elinde bekledi. Kamuoyuna açıklamaladılar. Ne zaman açıklandı? Malatya Kürecik'e kalkan kurulana kadar. 5 ay ellerinde tutukları raporu halka anlatmadılar. Bu arada bizi Sirail'in avukatı olmakla da suçladılar.

ONLARIN GÜNDEMİ ANAYASA DEĞİL

Meclis açıldı bir anayasa değişikliğidir gidiyor. Gazete manşetleri falan uzun uzun anlatılıyor. Pazar günü İstanbul'a giderken Gerede'ye uğradım kahvede vatandaşlarla konuştuk. Onların gündeminde anayasa yok. Doğalgaz, elektrik zammmı dediler. Bunları dile getirin dediler. Ben de espri olarak bana emeklilileri anlatmayın, emeklilerin durumu iyi... Yoksa yüzde 50 verirlermiydi dedik. Oradan bir emekli çıktı ve, 'Valla Kemal Bey kusura bakmayın, biz en çok yalan söyleyen kimse ona oy verdik' dedi.