BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,82
ALTIN 2.439,57
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

iPhone 8 Sirkeci'ye yaradı piyasa hareketlendi

Apple, iPhone 8 ve iPhone X'i tanıttı. Telefonların fiyatları dilden dile dolaşır oldu. Öte yandan iPhone 8'in tanıtılması Sirkeci'yi hareketlendirdi. Vatandaşların yeni iPhone'u alabilmek için iPhone 6 ve 7'lerini elden çıkarmaya çalıştığı belirtiliyor.

Abone ol

Apple, iPhone 8 ve iPhone X'i tanıttı. Telefonların özelliklerinden çok, fiyatları dilden dile dolaşır oldu. Öte yandan iPhone 8'in tanıtılması Sirkeci'yi hareketlendirdi. Vatandaşların yeni iPhone'u alabilmek için iPhone 6 ve 7'lerini elden çıkarmaya çalıştığı belirtiliyor.

iPhone'un yeni modelini almak isteyenler ellerindeki eski sürümleri satmak için Sirkeci'deki Doğubank İş Hanı'nda yer alan telefon pazarına gitmeye başladı. iPhone 6 ve 7'lere özelliklerine göre 2 bin 500 TL'ye kadar fiyat biçilebiliyor. Yeni iPhone'un Türkiye'de 4 bin liradan yüksek bir fiyata satılması bekleniyor. 

Apple, iPhone 8 ve iPhone X'i bu akşam tanıtacak. Bu durum ikinci el telefon pazarını hareketlendirdi. Vatandaş yeni iPhone'u alabilmek için iPhone 6 ve 7'lerini elden çıkarmaya çalışırken satıcılar pazarın son günlerde hareketlendiğini dile getirdi.

Pazar esnafı işlerin hareketli olduğunu vurguluyor.

İKİNCİ EL TELEFON FİYATI NE KADAR?

İkinci el iPhone pazarında iPhone'nun sadece 6 serisini ve üstünü bulmak mümkün. iPhone 6 ‘nın ikinci el piyasa değeri alış fiyatı 1300 TL, satış fiyatı ise 1500 TL olarak belirtiliyor. iPhone 7 ‘nin ikinci el piyasa değeri alış fiyatı 2200 TL satış fiyatı ise 2400 TL olduğu kaydediliyor. Ancak bu durum telefonun yeniliğine ve boyutuna göre de değişkenlik gösterebiliyor. 

Doğubank'ın 15 yıllık esnafı Cem Tente Apple'ın diğer markalara göre en az değer kaybeden marka olduğunu belirtti. Tente "İkinci el telefon piyasası son günlerde bayağı hareketlendi. Vatandaşın ekmek alacak parası yok ama cebinde bir iPhone var. Bence toplum olarak gösterişe meraklı olduğumuzdan böyleyiz. Ben Türkiye'yi şöyle değerlendiriyorum burası tam bir telefon çöplüğü ve herkes gösteriş için en iyisi bende olsun istiyor" ifadelerini kullandı. Tente artık müşterilerin kredi kartlarıyla pazardan taksitle telefon aldıklarını ve bu telefonu gidip kendilerini sattıktan sonra, elde ettikleri parayla borçlarını ödediklerini söylüyor.