BIST 9.798
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,21
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İnternetten yayın açarak 10 milyon dolar kazandı

Oyun oynayan kişilerin yayın açarak bağış topladığı platform olan Twitch'te yılın en çok kazananı 'Ninja' oldu.

Abone ol

Katıldığı çeşitli dünya şampiyonalarında bir çok birinciliğe sahip olan Ninja, 2018 yılında sadece Fortnite: Battle Royale oynayarak, 10 milyon dolara yakın gelir elde ettiğini söyledi.

Bir röportajında samimi açıklamalarda bulunan Tyler Blevins'in ya da bilinen diğer ismiyle Ninja'nın canlı yayın platformu Twitch üzerinde 12.5 milyondan fazla takipçisi bulunuyor.

Her yayını ve videosu milyonlara ulaşan Blevins, röportaj sırasında gelirlerinin büyük kısmını YouTube ve Twitch üzerindeki reklamlardan elde ettiğini belirtti. Reklamların yanı sıra Samsung ve Red Bull ile yaptığı sponsorluk anlaşmalarından da önemli gelirler elde ettiğinin altını çizdi.

Fortnite’ın oyuncu sayısının artmasıyla izleyici sayısında önemli artışlar yakalayan Ninja , asıl büyük atılımını, ünlü müzisyen Drake ile yaptığı canlı yayın sonrasında kazanmıştı.

Drake ile yaptığı yayın 600,000’den fazla kişi tarafından izlenen Ninja, Twitch izlenme rekoru kırarak, birçok haber sitesine ve gazeteye çıkmış, izleyici kitlesini katlamıştı.