BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,01
ALTIN 2.439,99
HABER /  GÜNCEL

İnternette büyük sahtekarlık

BTP Genel Başkanı Haydar Baş hakkında iftiraların yeraldığı siteyi hazırlayanların son hedefi kurumumuzun teknik altyapı ve yazılım sorumlusu Mustafa Kutsal Ay'dı.

Abone ol

Kurdukları site ile iftira kampanyalarında başarılı olamayan kimliği belirsiz kişiler son olarak kurumumuz çalışanı olan Mustafa Kutsal Ay'ın adını kullanarak kendi reklamlarını yapmaya çalıştılar.

Kendi sitelerinde "3. SİTEMİZİ DE HEKLEDİLER...!" diye başlık atıp kendi yaptıkları düzmece siteyi buna delil olarak göstermeye çalıştırlar. 



Yaptıkları sitede kendilerine tehditkar ifadeler yazan bu kimseler altına da Mustafa Kutsal AY ismini yazdılar. Herkes bilir ki hiçbir hacker kendi adını yazmaz. Bu da bu oyunu kuranların başka bir hataları





İnternethaber'in teknik sorumlusu Mustafa Kutsal Ay'ın konu ile ilgili açıklaması şöyle:

" Bu kimseler, kendi reklamlarını yapmak için çok ucuz bir yol denemişler ama aslında bunun yalandan ibaret olduğunu anlamak çok kolay.
Bir siteyi hack etmenin bir kaç yolu vardır. Örneğin yazılımda bir açık varsa istediğiniz bir mesajı siteye koyabilirsiniz ama site sahipleri bunu gördükleri andan yayını keserler.

Bir başka yolu, Domain Hack'tir. Burada yapılan ise alanadı kime aitse onun eposta adresi bir şekilde ele geçirilir daha sonra yeni bir hosta yönlendirilerek istenilen içerik görüntülenir.

Aşağıdaki imajda bu alanadına ait kayıt görülmektedir. İncelendiğinde,

Domain ID:D106041833-LROR
Domain Name:HAYDARBASHAREMI.ORG
Created On:07-Apr-2005 21:54:11 UTC
Last Updated On:07-Apr-2005 21:54:19 UTC
Expiration Date:07-Apr-2006 21:54:11 UTC
Sponsoring Registrar:Network Solutions LLC (R63-LROR

alanadının alınma tarihi ile en son güncellenme tarihinin aynı olduğu görülüyor. Dolayısıyla bu siteyi ilk kim açmışsa şu an onun kontrolünde.
Aşağıdaki kayıt dikkatli incelenirse CLIENT TRANSFER PROHIBITED yazıdığı görülecektir. Dolayısıyla transfer edilmesi mümkün değil. Bu defa hosting aldıkları firmayla bağlantıya geçip kapatabilirler. Bunun için telefon etmeleri yada ödeme bilgilerini ibraz etmeleri yeterli olacaktır. Bunlar olmadığına göre herşey çok açık.

Yapılmak istenen çok açık ben Türkiye'nin en büyük haber sitelerinin teknik altyapısından sorumluyum. İnternethaber bunların en önde geleni. Bu adi yollarla bu tezgaha daha çok insan alet edilmek isteniyor.

Benim ismim ve eposta adresim verilmiş, bu sayede tüm bilgilerime, adresime, telefon numaralarıma google'da bir arama yapılarak ulaşılabilir.

Ben ve bu kurumlar bu oyuna alet olmayacağız. İftira sitesini yapanlara aynı gün eposta gönderip, ismimin kullanıldığını ve bu tekzip ettiğimi bildirdim. Buna rağmen herhangi bir yazı yazmadılar. Bu arkadaşlar kendileri çalıp kendileri oynuyorlar."