BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.508,39
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İnternette alışverişin püf noktaları

İnternette alış veriş yapmayı alışkanlık haline getirenlere önemli uyarılar...

Abone ol

Bilişim sektörü çağımızda çığ gibi büyüyen bir sektör haline gelmektedir.

Üreticy Digital Medya kurucusu Serkan Çakmak, çağımızın vazgeçilmezi haline gelen online alışverişin ince nüansları ve püf noktaları paylaştı.

İnternet kullanımının yaygınlaşmasına paralel olarak E-Ticaret artmaktadır. E-Ticaret işlem hacminin bir önceki yıla göre yüzde 5,4 arttığı belirtilmektedir.

İşte internet alışverişinde dikkat edilmesi gereken hususlar;

-Tek tıkla alışveriş imkanını daha uygun fiyatla tüketiciye sunan sanal alemde alış veriş yaparken mağazanın telefonunu, adresini, elektronik posta adresini ve adını tam olarak açık ve net bir şekilde verip vermediğine bakılmalı.

-Alış veriş yaptığınız mağaza güvenilirse bu bilgileri çok açık ve net bir şekilde sizlere sunulması gerekmektedir.

-Mağaza bilgilerini açık ve net bir şekilde sunmuyorsa, iki kez düşünün, ayrıca ilk kez bir siteden ürün sipariş vereceksiniz, önce site hakkında yazılan yorumları araştırmalısınız.

-Son olarak da sahte web sitelerine dikkat edin.

-Örneğin ünlü bir web sitesinin tasarımıyla yapılmış, ilk bakışta küçük harf oynamalarıyla gerçek web sitesinin benzeri görünümü kazandıran siteler sizi ve cebinizi ciddi manada tehdit etmektedir.

-Bir de güvenliğin yanında kargo bedellerinin tutarı, iade alıp almadığı, geri ödeme süreçleri, sipariş verdiğiniz ürünün kaç iş günü içerisinde elinizde olacağı gibi ince noktaları atlamamak gerekiyor.