BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

İnternet medyası baskı altında!

İnternet Yayıncıları Derneği Malatya Şube Başkanı Ömür Hayta 'Uluslararası Basın Özgürlüğü Günü' dolayısıyla mesaj yayımladı

Abone ol

İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD) Malatya Şube Başkanı Ömür Hayta, yayımladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"İnternet medyası hiçbir zaman özgür olmadı olacak gibi de görünmüyor. İnternet medyası her zaman baskının en çok olduğu yayın organı olmuştur. İnternet medyası devlet tarafından desteklenmediği için yazılı ve görsel medya gibi gücü olmamıştır. Yereldeki internet haber sitesinin yaşamını sürdürebilmesi için özel sektörden gelecek reklamlara eli mahkum kalmıştır. Reklam sektöründe yazılı ve görsel medyaya bakıldığı gibi hiçbir zaman internet medyasına aynı gözle bakılmamıştır.

Medya sektöründe reklam pastasından en az payı alan her zaman internet medyası olmuştur. İnternet sitelerine olan baskı diğer medyaya göre kat ve kat daha fazladır. Dikkat edin herhangi bir internet sitesinde bir ve birden fazla kişinin örneğin yolsuzluk yaptığı konusunda haber yer alır. Sitede yayımlanan bu haber en fazla 1 saat sonra o sitede çıkan haberi yerinde bulamazsınız. Çünkü gelen baskılara en dayanıksız olan internet medyasıdır.

İnternet Yayıncıları Derneği olarak üyelerimize her zaman destek olup yaptıkları her özel haberin arkasında durmuşuzdur. Her zaman en doğru haberi internet medyasının vermesi için desteklediğimiz gibi ayrıca üyelerimizin özel haber yapabilmesi için çok kısa bir süre sonra üyelerimize dağıtılacak olan Muhabir kartı ile de site sahiplerinin özel haber yapması, internet medyasında farklı bir rüzgâr esmesi için bu kartlar çok fazla önem arz ediyor" dedi.

İNTERNET MEDYASI SIKINTI İÇİNDE

İnternet Medyası'nın çok büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Hayta, "En son Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamada, 'İnternet Medyası artık resmi statüye kavuşacak, resmi ilan alabilecek, İnternet Medyası için hazırlanan taslak bakanlar kurulunda imzaya açıldı' dedi ve ardından bir gelişme yaşandı. Sadece günlük gazeteler arasında resmi ilan alan gazeteler internet sitelerini açacak ve ek olarak da yüzde 10 daha fazla resmi ilan ücreti ödenecek denildi. Bütün gazeteler internet sitelerini hemen açtılar ama Malatya'da en az 10 yıldır açık olan, haberleri Malatya'dan, Dünya'ya duyuran internet siteleri unutuldu. Benim isteğim, yıllardır hizmet veren Malatya'daki haber sitelerinin unutulmaması aynı pastadan sadece internet medyasında haber hizmeti verenlerinde yararlanmasıdır. Ekonomik gücünü kazanmış bir internet medyası özgürdür" dedi.