BIST 9.812
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.433,35
HABER /  GÜNCEL

Cehennemden sağ çıkan anne

Alevler her yeri sarmıştı. Odada dört çocuğu vardı. Önce üçünü kucaklayıp dışarı çıkardı. Geri dönüp alevlerin arasına daldı ve...

Abone ol

Ağrı'da geçtiğimiz 14 Nisan günü elektrik kontağından çıkan yangında evin içine girerek 5 çocuğu alevler arasından çıkaran 27 yaşındaki Songul Akdağ, 'kahraman anne' ilan edildi.

Canını hiçe sayan, çocukları İlhan ve Betül ile birlikte kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yanık tedavisi gören Songül Akdağ, Yangını görünce hemen içeri daldım İdris, Semih ve Berna'yı kurtardım. Diğer iki çocukla birlikte yaralandım. Onlarsız ben ne yapardım Hayat onlarla çok güzel dedi.

İKİNCİ KEZ GİRDİ

Doğubayazıt İlçesine bağlı Bardaklı köyünde 14 Nisan sabahı meydana gelen olayda, Songül- Saim Akdağ çiftinin müstakil evleri, elektrik kontağından çıkan yangınla alev aldı. 31 yaşındaki baba Saim Akdağ'ın evde olmadığı saatlerde çocukları ile birlikte uyuyan Songül Akdağ, her sabah olduğu gibi yine erkenden uyandı. Yatak odasından dışarı çıkan Songül Akdağ, salonun alevler içinde olduğunu görünce yatak odasına koşup önüne çıkan İdris (4), Semih (2) ve 5 aylık Songül'ü kucaklayarak dışarı çıkardı. Tekrar geri dönün anne Songül Akdağ, odada kalan İlhan (4) ve 5 aylık Betül'ü kucakldı. Bu sırada alevlerin evi tamamen kapladığını gören Songül Akdağ, son bir hamle ile alevlerin içinden geçerek kendilerini dışarı attı. Anne ve iki çocuğu yanmaktan kurtulamadı. 

YÜZDE 45'İ YANDI

Kahraman anne Songül Akdağ ve çocukları İlhan ile Betül, Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi'nde tedavi altına alındı. Anne Songül ile İlhan'ın tedavileri devam ederken Betül taburcu edilerek köyldeki yakınlrının yanına gönderildi. Çocuğu gibi vücudunun yüzde 45'i üçüncü derecede yanan Songül Akdağ, yaşadıkları bunca acıya rağmen hayatın güzel olduğunu söyledi. Hastane odasında yanan oğlu İlhan ve taburcu olan Betül'ün ikizi Berna ile birlikte hastanede iyileşeceği günü bekleyen Songul Akdağ şunları söyledi:

ALEVLER HERYERİ SARMIŞTI

"Evde eşim, 5 çocuğum, kayınpeder ve kayınvalidem ile birlikte yaşıyoruz. Olay günü eşim ve kayınvalidem yayladaki eve gitmişlerdi. Her sabah olduğu gibi yine erkenden uyandım. Yatak odasından dıyarı çıktığımda salonun yangını gördüm. Hemen odaya girip ikizlerden İdris, Semih ve diğer ikiz olan Berna'yı dışarı çıkardım. Bu sırada bağırmam üzerine sesimi duyan kayınpederimde dışarı çıktı. Ben tekrar içeri girip ikizlerden İlhan ve Betül'ü aldım. Ama dışarı çıkarken alevler her yeri sarmıştı. O an çok çaresiz kaldım. Çocuklarımı kucaklayıp alevlerin içinden koşarak çıktım. O sırada üçümüzde yandık. Cehennemden sağ çıktık. Yaşıyoruz. Bundan daha güzel birşey olamaz. Hastnede bizlere çok iyi bakıyorlar. Kızım taburcu edildi. Oğlumla benimde yaralarımız her geçen gün iyileşiyor."