BIST 10.301
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.404,04
HABER /  GÜNCEL

İnternet gazeteleri vurdu

Gazeteler neredeyse dakika başı güncellenen internet sitelerinin haber akışıyla baş edemez hale geldi. İngiliz gazeteleri okuyularını büyük bir hızla kaybettiğini açıkladı.

Abone ol

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre ülkedeki bulvar gazetelerine olan ilgi hızla düşüyor. Başta günlük 3.2 milyon tirajı bulunan The Sun olmak üzere Daily Mirror, Express, Daily Mail ve News of the World gibi ülkenin önde gelen bulvar gazeteleri 2005 ocak ayından beri okuyucu kitlesinin yüzde 3'ünü kaybetti.

80'li yıllardan bugüne kadar ise bu kayıp yüzde 50'yi aştı. Uzmanlar bu gelişmeye neden olarak internet ve televizyonu gösteriyor. Gazeteler neredeyse dakika başı güncellenen internet sitelerinin haber akışıyla baş edemez hale geldi. 80'li yıllarda başbakanlık yapmış olan Margaret Thatcher dahil son 25 yılın tüm İngiliz liderleri için bulvar gazeteleri büyük önem taşıyordu. Bu gazetelerde yayımlanan yazılar ülke gündemini etkiliyordu. Öte yandan bugün söz konusu gazetelerin manşetleri her ne kadar sansasyonel de olsa artık ses getirmez oldu. Ancak her şeye rağmen "gökkuşağı basını" adı verilen İngiliz bulvar gazetesi sektörünün halen 12 milyon günlük tirajı olduğu bildiriliyor.

Kaynak: