BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.503,92
HABER /  GÜNCEL

Erbakan'ın son umudu çok trajik

Erbakan Hoca'nın kayıp trilyonları davasından aldığı hapis cezasının erteleme süresi dün sona erdi. Erbakan'ı kurtaracak hukuki formül ise son derece trajik ve düşündürücü!

Abone ol

RP’nin kayıp trilyonları davasından aldığı 2 yıl 4 aylık hapis cezasının erteleme süresi dün dolan Necmettin Erbakan’ın son umudu, "Kocama" nedeniyle cezasının kaldırılması formülüne kaldı.

Erbakan’ın cezasının infazı için verilen dördüncü ertelemede de sürenin dün dolması üzerine avukatlarınca, yeni bir erteleme için başvuru yapıldı. Savcılığın Erbakan’a, yeni bir süre vermesi durumunda, artık süre talep edilmeyecek. Erbakan ve kurmayları, yeni bir süre yerine cezasının yasada "kocama" hali diye ifade edilen yaşlılık nedeniyle kaldırılması formülünün uygulanması için harekete geçecek.

Buna göre Erbakan, avukatlarının yaptığı yeni süre başvurusu üzerine dosyasını isteyen Edremit savcılığından yeni bir erteleme kararı vermesini bekliyor. Bu sürenin verilmesi durumunda Erbakan cephesi 29 Ekim 1926 doğumlu olması nedeniyle bu yıl 80 yaşına bastığı için "kocama" nedeniyle cezanın kaldırılması formülünün uygulanmasını bekleyecek. Ancak formülün uygulamaya geçmesi, bu konuda tek yetkili olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e bağlı olacak. Sezer, yetkisini kullanırsa Erbakan’ın cezası "kocama" nedeniyle kaldırılacak.

Sezer’in uygun görmesi halinde Erbakan’ı cezaevinden kesin olarak kurtaracak Anayasa’nın 104’üncü maddesindeki Cumhurbaşkanının cezayı kaldırma yetkisine ilişkin düzenleme şöyle:

"Sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebi ile belirli kişilerin cezalarını hafifletmek ya da kaldırmak."