BIST 10.911
DOLAR 32,21
EURO 35,04
ALTIN 2.446,47
HABER /  GÜNCEL

İnternet ekonomisi patladı!

İnternet alanında çalışan firmalar hızla büyüdü ve gelişti. Mynet Digitürk'ü almaya talip olurken kariyer.net'e de dünyanın en büyük kariyer portalı talip oldu.

Abone ol

İnternet’te faaliyet gösteren firmalar Türkiye ekonomisinde yeni bir canlanmaya neden oldu. Mynet Digitürk ihalesine talip olurken, dünyanın en büyük iş bulma portalları da Kariyer.net’i satın almak istiyor.

Geleneksel iş yaşamının neden olduğu krizler ve bu krizlerin açtığı yaraları sarmaya çalışan Türk ekonomisinde internet can simidi oldu. İnternet üzerinden yayın yapan haber siteleri, çok geniş bir yelpazede zaman zaman eleştirilecek hatalar yapmakla beraber portallar ve özellikle ekonomiye doğrudan katkısı olan kuruluşlar büyük gelişme kaydetti.

Bunların başında kuşkusuz Mynet geliyor. Mynet, geniş etkisi ve yarattığı değerli reklam mecrasıyla Türkiye’nin en karlı ve değerli portallarının başında geliyor. Mynet’in kaydettiği başarılar aslında ABD’de AOL’ün kısa sürede elde ettiği başarıyı andırıyor. AOL de internetteki başarısıyla Time Warner yayın devini satın almıştı. Benzeri bir gelişme şimdi Türkiye’de Mynet’in TMSFile sorunları olan Karamehmet Grubunun Digitürk’üne talip olmasıyla yaşanıyor.

KARİYER’E YABANCI TALİP

İnternet üzerindeki bir başka başarı öyküsü de www.kariyer.net... Bugüne kadar 85 binden fazla insanın iş bulduğu Türkiye’nin bir numaralı kariyer sitesi de bu aralar pek gözde. Kulislerde dolaşan haberlere göre bazı yerli firmaların da ilgilendiği kariyer.net’e en ciddi teklif yurtdışından geldi.

Türkiye’nin AB üyeliği sürecinde yaşanacak ekonomik gelişmeler ve bunun emek piyasalarına yansıması yabancı kariyer firmalarını da heyecanlandırıyor. Zira Türkiye krizden çıkan ve giderek ivme kazanan dinamizmi ile istihdam konusunda en büyük canlanmanın yaşanacağı pazarların başında geliyor.

Bu nedenle yabancı firmalar da Türkiye’deki firmaları inceliyorlar. En gözde isim de kuşkusuz kariyer.net... Dünyanın bir numaralı kariyer siteleri de şu günlerde kariyer.net’i almak için teklifler veriyorlar. Milliyet Gazetesi ile Kariyerim gazetesini çıkaran Kariyer.net, geçtiğimiz haftalarda Kanal D’de yayınlanacak olan Çırak programına da sponsor olmuştu.

HABERTÜRK VE İNTERNETHABER

Türkiye'deki geleneksel medyaya rağmen büyük başarı elde eden haberturk.com haber sitesi de kısa sürede büyük bir başarı elde ederek önce başarısız bir gazete girişiminde bulunmuştu. Bugün haberturk.com'un bir televizyonu, haber kanalı var. İnternethaber.com da başlı başına bir başarı öyküsü. Yayına başladığı günden bu yana hızlı bir gelişme gösteren internethaber.com bugün internet-eko haber dergisini yayınlıyor.

İnternet üzerinden faaliyet gösteren firmalar, Türkiye ekonomisinin canlanmasına katkıda bulunurkan verimlilik açısından da gerçek birer örnek oluşturuyorlar. Türkiye büyüdükçe ve geliştikçe bu firmaların da çok daha etkili ve değerli olacağı ortada. Bu nedenle önümüzdeki günlerde başarılı internet firmalarına yeni taliplerin çıkması ve farklı bir büyüme profilinin yaşanması beklenebilir.

Kaynak: