BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İnsanların en güvenmediği teknoloji şirketleri birinci sırada Facebook var

Dünyaca ünlü araştırma şirketlerinden Satista, kişisel verilerin korunması söz konusu olduğunda insanların teknoloji şirketlerine ne kadar güvendiğini gösteren bir araştırma sonuçlarını paylaştı.

Abone ol

Yapılan anket sonuçlarına göre Facebook , büyük bir farkla dünya genelinde insanların en az güvendiği şirket oldu. Facebook’un ardından yüzde 8 ile bir başka sosyal medya platformu Twitter ikinci sırada yer aldı. Online alışveriş platformu Amazon da yüzde 8 ile listede üçüncü sıraya yerleşti.

Uluslararası ulaşım şirketi Uber yüzde 7 ile dördüncü sırada kendisine yer bulurken, teknoloji devi Google yüzde 6 ile beşinci sırada yer aldı. Bir başka ulaşım şirketi Lyft ise yüzde 6 ile altıncı sıraya yerleşti.

Apple ve Snapchat yüzde 4 ile nispeten daha güvenilir şirketler olarak listenin sonlarında kendilerine yer buldu. Microsoft sadece yüzde 2, online dizi ve film yayınları yapan Netflix ve elektrikli otomobil üreticisi Tesla ise yüzde 1 ile listedeki son üç şirket olarak insanların güvenini kazandığını gösterdi.