BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,87
ALTIN 2.436,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İnsan olmak işte böyle bir şey

10 işçi topladıkları geri dönüşüm kağıtlarından elde edilen para ile engelli arkadaşlarına akülü sandalye aldı.

Abone ol

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Değirmencik köyünde kurulu bulunan İÇDAŞ çevre biriminde çalışan 10 işçi topladıkları geri dönüşüm kağıtlarından elde edilen para ile engelli arkadaşlarına akülü sandalye aldı.

Tesislere giden 20 kilometrelik yolun çevre temizliğini yapan ve engellilerden oluşan ekibin topladıkları çöpleri geri dönüşümle değerlendirerek engelli bir arkadaşlarına akülü sandalye almak fikrini ortaya koyan İÇDAŞ çalışanı Erdem Çetinkaya, “Mehmet köyden komşumuz. Kendisi spastik özürlü. Yıllardır yürüyemiyor.Sürücülerin yol kenarına attığı çöpleri arkadaşlarımız topluyordu. “Bunların geri dönüşümüyle Mehmet’e bir akülü araç alabilir miyiz” dedim. Yöneticilerimiz de bu fikre sıcak baktı ve bizlere yol gösterdi. Bu kapsamda Müjdat Ceylan, Mehmet Kaynak, Talat Tekik, Mustafa Keskiner, Ahmet Gezer, Cafer Kalkan, Müfit Umut, Hasan Gidici, Ayhan Şemin ve Ferhat Yiğit’ten oluşan çevre temizlik ekibimiz herkese örnek olacak bir işe imza attı. Yol kenarına atılan ve İÇDAŞ çalışanlarınca düzenli olarak toplanan çöpler şimdi Mehmet’e yeni bir dünya verdi” dedi.


Temizlik ekibinde görev yapan Müjdat Ceylan ise sürücülerin sürekli yollara çöp attıklarını belirterek, “20 kilometrelik yolda her hafta temizlik yapıyoruz. 3 ayda ekip arkadaşlarımızla 25 ton kadar atık topladık. Bu atıklarla özürlü bir arkadaşımızın akülü araç sahibi olması bizi çok mutlu etti” dedi.

Daha sonra İÇDAŞ temizlik çalışanları ve Karakoca Muhtarı Enver Keçici ile birlikte organizasyonu gerçekleştiren İÇDAŞ personeli Seda Yılmaz tarafından Mehmet Kıncal’a akülü sandalyesi teslim edildi. Spastik özürlü Mehmet Kıncal’ın Babası Azmi Kıncal ise akülü arabanın hediye edilmesi karşısında çok duygulandığını belirterek, “İÇDAŞ çalışanlarına nasıl teşekkür etsem bilmiyorum. İnsan olmak böyle bir şey” şeklinde konuştu.