BIST 10.236
DOLAR 32,21
EURO 34,70
ALTIN 2.444,49
HABER /  GÜNCEL

İnsan Hakları Komisyonu'ndan Aygün tepkisi

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasının insan haklarına yapılan açık bir saldığı olduğunu belirtti.

Abone ol

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasının insan haklarına yapılan açık bir saldığı olduğunu belirtti.

Üstün, yaptığı yazılı açıklamada, PKK terör örgütünün Aygün'ü seçim bölgesinde yürüttüğü çalışmalar sırasında kaçırarak millet iradesine saldırdığını vurguladı. Üstün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Komisyonumuzun saygın bir üyesi olan ve yürüttüğü başarılı çalışmalar ile bölge halkının sorunlarını komisyonumuza ve TBMM'ye taşıyan Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılması kabul edilemez bir terör eylemidir. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Hüseyin Aygün'ün kaçırılması insan haklarına yapılan açık bir saldırıdır.

Bu olay, bölücü terör örgütünün ülkemizde neler yapmak istediğini ortaya koyması bakımından önemli bir olgudur. Komisyon olarak, üyemiz ve insan hakları savunucusu Hüseyin Aygün'e karşı yapılan bu eylemi şiddetle kınıyoruz. Hüseyin Aygün'ün bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını bekliyoruz.''