BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.411,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Kandil'e bayrağı beraber dikin

Terör saldırıları Bahçeli'nin gündemindeydi. MHP lideri Bahçeli, Erdoğan'a yaptığı Kandil çağrısına bir isim daha ekledi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tüm siyasi partilerin terörle mücadele iradesinde buluşmasını önererek, ''Sayın Recep Tayyip Erdoğan, al yanına Kemal Kılıçdaroğlu'nu git Kandil'e bayrağı beraber dikin'' dedi.

Bahçeli, Etimesgut Belediyesi'nin Eryaman'daki Türkkonut Sosyal Tesisleri'nde verdiği iftara katıldı. 

CEPHE SAVAŞINA GİRDİLER

İftarın ardından davetlilere seslenen Bahçeli, terör örgütü PKK'nın alan hakimiyeti elde edebilmek için 23 Temmuz'dan itibaren Şemdinli'de saldırılar düzenlediğini belirtti. Bu saldırılar için sınır ötesi kamplardan ağır silahlarıyla kalabalık terörist gruplarının geldiğini dile getiren Bahçeli, terör örgütünün açıkça ''cephe savaşı''na girdiğini ifade etti.

''Bu kadar kalabalık terörist kavimlerin Şemdinli'ye nasıl geldiği, bu intikalin nasıl fark edilemediği, fark edildiyse neden hareket halindeyken etkisizleştirilemediği tartışılması gereken bir husustur'' diyen Bahçeli, Şemdinli'de yaşanan olayların terör örgütünün eylem kapasitesi hakkında bilgi verdiğini de söyledi.

Türk milletinin teröre teslim olacak kadar aciz, güvenlik güçlerinin de kan tacirlerine geçit verecek kadar hazırlıksız olmadığını vurgulayan Bahçeli, ''Çok şükür Türk devleti her şeye rağmen yılanın başını ezecek kudret ve potansiyele ziyadesiyle sahiptir. Önemli olan bunun şuurunda olmak, önemli olan bunu harekete geçirebilecek siyasi iradeyi gösterebilmektir'' dedi.

KORKMA ERDOĞAN MHP YANINDADIR

Şemdinli'deki terör saldırılarının dış güçlerden ve bölgesel olaylardan ayrı değerlendirilmemesi gerektiğine dikkati çeken Bahçeli, hükümetin de konunun farkında olması gerektiğini söyledi. Terörle mücadeleden sonuç alınmasının kendileri için kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu vurgulayan Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

''Başbakan Erdoğan önüne gelenle kavga etmeyi bırakmalı ve dikkatini Kandil'e ve terörün üreme alanlarına çevirmelidir. Türk milleti sonuç istemektedir. AKP'nin atacağı milli adımları ve samimi mücadeleleri, millet namına ve yararına gördüğümüz uygulamaları kim ne derse desin desteklemekten Milliyetçi Hareket geri durmayacaktır. Bu desteğimizin şartsız ve sınırsız olmadığı da iyi bilinmelidir. Gösterdiğimiz tavrın ve tercih ettiğimiz politikanın Türkiye'nin yararına olacağına inandığımız sürece devam ettireceğimiz kuşkusuzdur. Korkma Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket yanındadır. Şurası da açıktır ki biz güvenlik güçlerimizin vereceği mücadelenin siyasi tartışmalarla ve çekişmelerle gölgelenmesini kesinlikle istemiyoruz. 

NİHAYETİNDE BAŞKA VATANIMIZ YOK

Yurdumuzun değişik yerlerinden melanete karşı varlığını, bedenini koyan kahramanlarımızı üzecek bir kör dövüşün içine girmemiz kesinlikle mümkün değildir. Bu itibarla terörün belinin kırılması, terörün kaynaklarıyla bağının koparılması için ne gerekiyorsa yapılmalı ve Türkiye bu beladan sağ salim çıkarılmalıdır. Nihayetinde başka bir vatanımız yoktur. Son yurdumuzun kandan ve katillerden arınması için üzerimize düşeni yapmaya her zamanki varız. Sırf siyasi hesap ve beklenti uğruna ülkülerimizden ödün vermemiz, Türkiye sevdamızdan ayrılmamız söz konusu olmayacaktır.''

KANDİL'E TÜRK BAYRAĞI İNMEMEK ÜZERE ÇEKİLMELİ

Kundaktaki bebeklere kıyan, gencecik kızları katleden, anneleri çocuklarıyla yok eden, öğretmenleri kaçıran insanlık düşmanlarına Türk devletinin kudretine göstermesi için AK Parti'yi tutan bir şeyin olmadığını belirten Bahçeli, şöyle konuştu:

''Artık konuşarak geçirecek vaktimiz yok. Türk vatanına tehdit ve saldırı gelen sınır ötesi alanlar güvenlik kuşağına alınmalı ve Kandil'e Türk bayrağı inmemek üzere mutlaka çekilmelidir. CHP'nin Meclis'i toplantıya davet eden girişimini gereksiz ve yersiz gördüğümüzü bu vesileyle bildirmek istiyorum. Tüm siyasi partilerin müştereken terörle mücadele iradesinde buluşmasını öneriyorum ve söylüyorum; Sayın Recep Tayyip Erdoğan al yanına Kemal Kılıçdaroğlu'nu git Kandil'e bayrağı beraber dikin.''