BIST 9.080
DOLAR 32,42
EURO 35,21
ALTIN 2.325,69
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

İnşaat sektöründe hedef Ar-Ge!

Bakan Işık, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "37. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul" u ziyaret etti.

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, inşaat sektörünün Türkiye'nin en önemli sektörlerinden birisi olduğunu belirterek, "Türkiye'de dünya ile rekabet eden teknolojik değeri yüksek yapı malzemelerini üretmek istiyoruz" dedi.

Bakan Işık, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "37. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul" u ziyaret etti.

Işık, stantları gezerek, yetkililerden sergilenen yeni ürünler hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin sonunda fuarla ilgili görüşlerini aktaran Işık, Türkiye için inşaat sektörünün büyük önem taşıdığını belirterek, inşaat sektöründeki yeni gelişmelerin takip edilmesinin hem kalite hem de maliyet açısından oldukça faydalı olduğunu söyledi.

Işık, gelecek dönemde kentsel dönüşümün Türkiye'nin en önemli gündem maddesi olacağını bilen bir bakanlık olarak, inşaat sektöründe yerli ve teknolojik üretimin artırılmasını önemsediklerini söyledi.

Bu noktada firmalarla çok geniş kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Işık, "Türkiye'de dünya ile rekabet eden teknolojik değeri yüksek yapı malzemelerini üretmek istiyoruz. Türkiye, böylece bölgesinde güçlü bir merkez olma konumunu artırarak devam ettirebilsin. İnşaat bizim en önemli sektörlerimizden birisi. O yüzden bugün firmalarımızı ziyaret ettik. Buradaki firmaların Ar-Ge ve inovasyon bazlı üretim yaptıklarında dünyada çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyoruz. Yapılan Ar-Ge çalışmalarının ürüne dönüşmesini görmekten büyük mutluluk duyduk" değerlendirmesinde bulundu.

Işık, dünyadaki rekabetin giderek büyüdüğüne işaret ederek, "Ar-Ge ve inovasyona dayalı üretim yapan firmaların gücü Türkiye'nin gücü anlamına geliyor. Türkiye genç nüfusa sahip, sürekli büyüyen ve gelişen bir ülke. Bu büyümenin bölgeye de çok büyük katkısı var" dedi.