BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Onun çığlığını duyun

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, harabe bir evde hayatta kalma mücadelesi veren engellinin dramı yürek burkuyor.<br/>Çarık Mahallesi’nde ika...

Abone ol

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, harabe bir evde hayatta kalma mücadelesi veren engellinin dramı yürek burkuyor.
Çarık Mahallesi’nde ikamet eden özürlü Razi Çakır (52), elektriği ve suyu olmayan, çatısı çökük virane evinde hayvanların bile yaşayamayacağını, ancak kendisinin başını sokacak başka bir yeri olmadığını söyledi. Hayatta kimsesinin olmadığını ifade eden Çakır, yaklaşık bir ay önce, Karacabey ilçesindeki evinin kirasını ödeyemediği için Bandırma’da dedesinden kalma eve taşındığını anlattı.
Çakır, "Hiç evlenmedim. Çocuğum yok, akrabalarımdan da yardım alamıyorum. Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan 3 ayda bir 150 TL alıyorum. Bu aldığım para ile yiyecek ihtiyacımı karşılamaya çalışıyorum. Ancak bu para yiyecek ihtiyacımı karşılamaya da yetmiyor" dedi.
Çakır, harabe vaziyetteki evinde elektrik ve su olmadığını ifade ederek, "Suyum olmadığı için çamaşır ve bulaşıklarımı yıkayamıyorum. Her yer koku içerisinde. Evimde elektrik yok. Eskiden kimse kalmadığı için aboneliği iptal edilmiş. Şimdi benden abone olmamı istiyorlar. Vakıftan 3 ayda bir aldığım maaşı buraya verirsem ben nasıl yaşarım? Gerçekten yaşıyor muyum, yoksa ölü müyüm bilemiyorum. Özürlüyüm, fakat mutlaka benim de yapabileceğim bir iş vardır. Ben dilenmiyorum, sadece yaşamak için iş istiyorum" diyerek, yetkililerden ve kendisine iş verebilecek vatandaşlardan yadım talebinde bulundu.
(İHA)