BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,81
ALTIN 2.418,58
HABER /  GÜNCEL

Yatırımcılara müjde

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Yürürlüğe giren son mevzuat düzenlemesi ile Vergi İndirimi ve Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği açısınd...

Abone ol

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Yürürlüğe giren son mevzuat düzenlemesi ile Vergi İndirimi ve Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği açısından görece yüksek oran ve sürelerden yararlanabilmek için aranan yatırıma başlama ile ilgili tarihin bir yıl uzatılması ve 31 Aralık 2014 olarak belirlenmesi yönünde düzenleme yapılmıştır" dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yeni teşvik sisteminin uygulanmasına yönelik 2012/3305 sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar’ın 19 Haziran 2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, "Mevzuatın yayımını müteakip ülkemizde ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler, özel sektör temsilcilerinin görüş ve talepleri ile uygulamada yaşanan aksaklıklar Bakanlığımızca değerlendirilmeye devam edilmektedir. Bu kapsamda da bugüne kadar ihtiyaç duyulan düzenlemeleri hayata geçirmek üzere 3 adet mevzuat değişikliği yapılarak Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren son mevzuat düzenlemesi ile Vergi İndirimi ve Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği açısından görece yüksek oran ve sürelerden yararlanabilmek için aranan yatırıma başlama ile ilgili tarihin bir yıl uzatılması ve 31/12/2014 olarak belirlenmesi yönünde düzenleme yapılmıştır. Böylelikle, özellikle az gelişmiş bölgelerde yeni yatırım yapmak isteyen ancak Organize Sanayi Bölgelerinde yer bulunamaması ve tahsis sürelerinin uzaması gibi sorunlardan dolayı fiilen yatırımlarına başlayamamış olan yatırımcıların mağduriyeti de giderilmiş olacaktır" dedi.
Mevzuat değişikliği ile bazı yatırım konularının ’öncelikli yatırımlar’ kapsamına alındığını belirten Zeybekçi, "Böylelikle söz konusu yatırımların yatırım yerine bakılmaksızın 5. Bölgede (6. bölgede yapılması halinde 6. bölge destekleri uygulanacaktır) geçerli olan bölgesel desteklerden yararlandırılması sağlanmıştır. Yeni düzenleme ile öncelikli yatırımlar kapsamına alınan yatırım konuları; ülkemizin sahip olduğu alternatif turizm potansiyellerinin değerlendirilerek ülke ekonomisine kazandırılmasını teminen bölgesel desteklerden yararlanabilecek nitelikteki termal turizm konaklama yatırımları, kadın istihdamının artırılmasına ve kadınların işgücü piyasasına katılımının özendirilmesine yönelik olarak hazırlanan “istihdam paketi” ile uyumlu politikaların uygulamaya konulmasını teminen kreş yatırımları, ülkemizin enerji verimliliği potansiyelinin en üst seviyede ekonomimize kazandırılmasını teminen, mevcut imalat sanayi tesislerinde enerji verimliliği ve enerji tasarrufu sağlayacak yatırımlar ile mevcut bir tesiste gerçekleştirilen işlemler sonucu ortaya çıkan atık ısıdan yararlanarak elektrik üreten yatırımlar, ülkemizin artan enerji ihtiyacının karşılanabilmesi ve enerji arz güvenliğinin sağlanabilmesini teminen, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) yatırımları ve yer altı doğalgaz depolama yatırımları olarak belirlendi. Kamu özel sektör diyaloğunun artarak devam edeceğine inanıyor, yapılan bu düzenlemelerin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
(İHA)