BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,78
ALTIN 2.433,16
HABER /  GÜNCEL

İngiltere'nin en yaşlı erkeği 110. doğum gününü kutladı

İngiltere'nin en yaşlı erkeği sıfatını taşıyan 110 yaşındaki Reg Dean dün doğum gününü kutladı.

Abone ol

İngiltere'nin en yaşlı erkeği sıfatını taşıyan 110 yaşındaki Reg Dean dün doğum gününü kutladı.

Derbyshire'a bağlı Wirksworth yöresinde yaşayan emekli papaz Reg Dean'in onuruna Cumartesi gecesi bir konser düzenlendi ama Dean konsere katılamadı.

Sağlığının iyi olmaması yüzünden Dean'e doğum günü pastası, kendisine yatağında sunuldu.

Kendisini nasıl hissettiği sorulduğunda Reg Dean'in yanıtı "109'dan bir yıl daha yaşlanmış hissediyorum kendimi. Uzun bir yıl oldu ama şimdi çok daha iyiyim." oldu. Dean, şöyle sürdürdü:

"Doğum günü kutlamaları hakkında ne söylesem az. Herkes çok nazik. Bunu beklemiyordum ve tabii 130 yaşıma gelince yine bir parti düzenleyeceğiz."

Kendi kurduğu Dalesmen Erkek Korosu, daha sonra Dean'in onuruna evinde özel konser verdi.

4 Kasım 1902'de Staffordshire'da doğan Reg Dean, uzun bir ömür sürmenin sırrını tembel olmasıyla açıklamıştı. Ama yakınları Hindistan'da içmiş olduğu iksirden kaynaklandığı inancında.

Reg Dean'in oğlu Christopher, babasının 1. Dünya Savaşı'ndan önce Hindistan'da bulunurken yardımcı olduğu bir Hintlinin, "bunu iç ve en az 100 yaşına kadar yaşa" diyerek babasına bir iksir verdiğini anlatıyor.

1947 yılından bu yana Derbyshire'da yaşayan ve üç kez evlenen Dean, iki Dünya Savaşını yaşadı ve ömrü boyunca İngiltere'de 24 başbakan değişti.

Reg Dean, 110 yaşındaki Stanley Lucas'ın 2010 Haziran'ında ölmesi ardından İngiltere'nin en yaşlı erkeği unvanını elde etti.

Dünyanın en yaşlı erkeği ise Japonya'da yaşayan 115 yaşındaki Jiroemon Kimura.