BIST 10.192
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.390,26
HABER /  GÜNCEL

İngiltere'de otomobillerde sigara yasağı çağrısı

İngiliz Tabipler Birliği, özellikle küçük çocukları pasif içicilikten korumak için otomobillerde sigara içmenin yasaklanması çağrısında bulundu.

Abone ol

İngiliz Tabipler Birliği, insanların pasif içicilikten korunması için otomobillerde de sigara içilmesinin yasaklanması çağrısında bulundu.

Yasağın yol güvenliğini de geliştireceği belirtiliyor

Birlik, olası tehlikeler üzerinde yapılan araştırmadan sonra, kamusal alanlardaki sigara içme yasağının genişletilmesi çağrısı yaptıklarını açıkladı.

Açıklamada, sigara içilen bir otomobildeki zehir miktarının, sigara içilen bir bardakinden 23 kez daha fazla olduğunu gösteren araştırmaya dikkat çekildi.

Ancak, İngiliz Parlamentosu'ndaki bir komisyon, bu doğrultuda bir yasal düzenleme yapılmadan önce başka alternatiflerin de değerlendirmesi gerektiğini bildirdi.

Komisyon, hemen konulacak bir yasağın ters tepebileceğini ve böyle bir adım atılmadan önce toplumda uzlaşma sağlanmasına ihtiyaç bulunduğunu vurguladı.

Komisyon ayrıca otomobilde sigara içme yasağını uygulamanın zor olacağını belirtti.

Fakat İngiliz Tabipler Birliği bu konuda sıkı önlemlerin alınmasından yana.

Birlik, otomobilde hiç yolcu olmasa bile, çocukları ve sigara içmeyen yetişkinleri korumanın en iyi yolunun yasak olduğunu vurguladı.

'Küçükler tehdit altında'

Birlik, özellikle daha fazla zehir soluyan ve bağışıklık sistemleri henüz tam olarak gelişmemiş küçük yaştakilerin daha büyük bir tehdit altında olduğunu söyledi.

Otomobillerde sigara yasağı şu anda Kanada, ABD, Avusturalya'daki bazı eyaletlerle, Güney Afrika'nın tümünde yürürlükte.

Ancak bu ülkelerdeki yasak, çocukların bulunduğu otomobillerde sigara içilmesini engelliyor.

İngiliz Tabipler Birliği ise, toptan bir yasağı uygulamanın daha faydalı olacağını, sigara sürücünün dikkatini dağıtmayacağı için yol güvenliği açısından da doğru bir adım olacağını vurguluyor.

Sigara tiryakilerini temsil eden Forest adlı örgütse, bu yasağın hiçbir meşruiyeti olmayacağını belirtiyor.

Grubun sözcüsü Simon Clark, "Sonraki adım ne olacak? Evlerde de mi sigara içilmesini yasaklayacaklar?" diye konuştu.