BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İngiltere: Uçakta 'bilinmeyen cihaz' alarmı

Katar Hava Yolları'na ait bir yolcu uçaçağında, ne olduğu bilinmeyen bir cihaz olduğu bildirimi üzerine alarma geçildi. İngiliz askeri uçaklarının eşlik ettiği yolcu uçağı, güvenli bir şekilde Manchester havaalanına indi.

Abone ol

Katar Hava Yolları'na ait bir uçakta, ne olduğu bilinmeyen bir cihaz olduğu bildirildi. İngiliz askeri uçaklarının eşlik ettiği yolcu uçağı, güvenli bir şekilde Manchester havaalanına indi.

Askeri uçakların, pilotun verdiği bilgiler doğrultusunda hareket ettiği belirtildi.

İnişin ardından uçaktaki bir yolcu "bomba tehlikesi yaratarak kandırmak" gerekçesiyle gözaltına alındı.

Manchester polisi bir açıklama yaparak, olayı "acil durum" olarak ele aldıklarını ve "tehdidin ne kadar gerçek olduğunu bilmediklerini" söyledi.

Manchester Havaalanı'ndan kalkan ve havaalanına inecek tüm uçuşlar 25 dakika süreyle ertelendi.

'Tehdit ne kadar gerçek bilmiyoruz'

Uçağın "Airbus A330" model olduğu belirtildi.

Uçağa ilişkin havaalanındaki çalışmalar Türkiye saatiyle 16.00'da başladı.

Polis Şefi O'Hare, uçaktaki durum hakkında şu bilgileri verdi:

"Pilot uçakta ne olduğu bilinmeyen bir cihaz bilgisini verdikten sonra, İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri uçağa eşlik diyor. Söz konusu tehdidin ne derece gerçek olduğunu bilmiyoruz. Ancak olayı acil bir durum olarak ele alıyoruz, tüm gerekenleri yapıyoruz."

O'Hare, insanlara sakin olmalarını tavsiye etti:

"İnsanlar bu durumun sonucu olarak havada ve havaalanında polis ve dedektifler görebilir. Onlara sakin olmaya davet ediyorum."

Polis Şefi, "Olaya gerektirdiği kadar kapsamlı müdahale ediyoruz. Uçaktakilerin ve havaalanındakilerin güvenliği önceliğimiz" dedi.

Gördü tanığı 42 yaşındaki Chris Phelan, bahçesindeyken jetlerin sesini duyduğunu ve görüntüyü filme aldığını söyledi.

Phelan, "Yukarı baktım ve askeri uçakların bir yolcu uçağıyla uçtuğunu gördüm. 4-5 yıldır burada yaşıyorum, uçuş yolu üzerinde olduğum için uçakları sık sık görüyorum. Ancak ilk defa böyle bir manzarayla karşılaştım" şeklinde konuştu.