BIST 10.330
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.456,02
HABER /  GÜNCEL

İngiltere Libya için özel timleri hazır bekletiyor

SAS timleri mahsur kalan vatandaşların kurtarılmasında görev alabilir. İngiliz vatandaşlarını taşıyan ilk uçak ülkeye varırken İngiltere vatandaşlarını yeterince çabuk tahliye edemediği için eleştiriliyor.

Abone ol

BBC'nin edindiği bilgiye göre İngiltere hükümeti son 24 saattir, Libya'da mahsur kalan İngiliz vatandaşlarının kurtarılmasında görev almak üzere, SAS özel kuvvetler timlerini hazır bekletiyor.

Libya'da devam eden olayların ortasında kalan 120 İngiliz vatandaşını taşıyan bir uçak İngiltere'ye vardı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, gün içinde başka uçakların da tahliye işlemleri için tahsis edildiğini duyurdu.

İngiltere, vatandaşlarını yeterince çabuk tahliye edemediği için eleştiriliyor.

Daily Telegraph gazetesi de ilk sayfasındaki Libya haberinde, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın bu ülkedeki kurtarma operasyonunu hızlandırdığını bildiriyor.

Gazete de operasyonun bugüne dek ağır ilerlediğini kabul etmiş.

Daily Telegraph, başbakanın Körfez ülkelerine yaptığı geziyi kesip, İngiltere'de bazı hükümet yetkilileriyle temasa geçtiğini, İngiliz vatandaşlarının kurtarılmalarının hızlandırılmasını istediğini belirtiyor.

Gazete, Dışişleri Bakanı William Hague'in de Amerika Birleşik Devletleri gezisini iptal ettiğini duyuruyor.

Daily Telegraph, hükümeti eleştiren çevrelerin de, bugüne dek Libya'dan bir İngiliz vatandaşı dahi tahliye edilmezken; Türkiye ile Fransa ve Portekiz'in yanı sıra başka bazı Avrupa Birliği ülkelerinin binlerce vatandaşını tahliye ettiklerini vurguladıklarını söylüyor.