BIST 10.724
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.495,39
HABER /  GÜNCEL

FİFA menajerinden şok iddia

FIFA menajeri Mithat Halis, sezon başında Guti, Quaresma ve Schuster’in Fenerbahçe’ye önerildiğini belirtti.

Abone ol

FIFA menajeri Mithat Halis, Beşiktaş’ın Lyon’daki başarısıyla Avrupa’da adından sıkça söz ettiren Paul Le Guen’i istemediğini söyledi.

Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’nda açıklama yapan Mithat Halis, “Schuster’le anlaşılmadan önce Beşiktaş’a Paul Le Guen’i önerdim. Pedagojik yönü güçlü olan antrenörlerden bir tanesidir. O. Lyon’u hem maddi hem de sportif başarı açısından çok iyi yerlere taşımıştı. Affan Keçeci de başkan adayı olduğu süreçte Le Guen’i getirecekti. O dönem başarılı olamadık; ama bu dönem getirebilirdik. Koşullar uygundu” dedi.

PAKET HALİNDE ÇÖKERTME PLANI

Mithat Halis, Guti, Quaresma ve Schuster’in Fenerbahçe’ye de önerildiğini belirterek, “Schuster’le birlikte Guti, Robinho, Quaresma gibi o anda Avrupa’da iş yapamayan sözleşmesini uzatamayacak isimler paket halinde 'çökertme planı olarak' Fenerbahçe’ye de önerildi. Bu bir politikaydı. Ben bu yüzden Schuster’in Beşiktaş’a gelmesine karşı çıktım. Fenerbahçe ise o zaman Daum’la tam olarak anlaşamamıştı; yollar ayrılamıyordu. Aykut Kocaman’ın durumu belirsizdi. Dolayısıyla bu paket Fenerbahçe’ye verilemedi” dedi.

KOLOT: “LE GUEN GELSEYDİ, GUTİ, QUARESMA GELEMEZDİ”

Eski futbol şube sorumlusu Celalettin Kolot ise, Paul Le Guen’in Beşiktaş’ı başarıya ulaştıracak tek teknik direktör olduğunu; ancak başkan Yıldırım Demirören’in Fransız teknik adamı istemediğini söyledi.

BEŞİKTAŞ’I BAŞARIYA ULAŞTIRACAK BİRİCİK TEKNİK DİREKTÖR

Fransız teknik adamın Beşiktaş’ı ayağı kaldıracak tek seçenek olduğunu dile getiren Kolot, “Paul Le Guen Lyon’u çalıştırırken, 8-10 milyon liraya aldıkları oyuncuları Abidal, Essien, Maluda gibi oyuncuları 30-40 milyon Euroları sattılar. Üretken bir teknik adam, futbolcu ilişkileri çok iyi olan, üniversite mezunu, eğitici bir teknik direktör. Paul Le Guen’le hem genç oyuncuları getirir, gelecekte onlardan para kazanırsınız hem de başarıyı yakalarsınız demiştim. Schuster gelirse, gelecek oyuncular bile  belli değildi. Robinho ve Raul dışında istediklerinin hepsini getirdiler” şeklinde konuştu.

Kolot, “Le Guen, bugün yıldız diye alınan futbolcuları takımda istemedi. Demirören ise bu tür oyuncuları almayı istiyordu. Futbol anlayışları uyuşmadı” dedi.