BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,00
ALTIN 2.498,18
HABER /  GÜNCEL

İngiltere kraliçesinden 60. yıl konuşması

Kraliçe İkinci Elizabeth tahta çıkışının 60. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde parlamentonun iki kanadına birden hitabederken, hayatını 'hizmete adamaya' bir kez daha söz verdiğini söyledi.

Abone ol

İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth, tahta çıkışının 60. yılı dolayısıyla parlamentonun iki kanadına hitaben yaptığı konuşmada, bir kez daha hayatını hizmete adamaya söz verdi.

Kraliçe eşi Prens Philip'i de yıllar boyunca yanında güçlü bir şekilde durduğunu söyledi.

Kraliçe İkinci Elizabeth tarihin önemli bir dönemine tanıklık ettiğini vurgulayarak "ailemin desteğiyle, kendimi önümüzdeki yıllarda da büyük ülkemiz ve halkının hizmetine adayacağım" dedi.

Kraliçe tahtta 60. yılını kutlayan ilk İngiltere hükümdarının kendisi olmadığını hatırlatarak, 1897 yılında tahttaki 60. yılını kutlayan Kraliçe Victoria'yı da andı.

Kraliçe son olarak bu tür bir konuşmayı 2002 yılında tahta çıkışının 50. yıldönümü vesiyesiyle yapmıştı.

Kraliçe İkinci Elizabeth daha önce 1977 yılında da tahttaki 25. yıldönümünde parlamentoya hitabetmişti.

Kraliçe 60. yıl kutlamaları çerçevesinde ayrıca bu gün için özel olarak tasarlanan bir vitrayın açılışını da yaptı.

Parlamentonun iki kanadındaki temsilcilerin bizzat aralarında para toplayarak yaptırdıkları ve İngiliz sanatçı John Reyntiens tarafından tasarlanan vitray 1500 parça camdan oluşuyor.

Konuşma ve açılışı Başbakan David Cameron, Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, ana muhalefet İşçi Partisi lideri Ed Milliband ve Canterbury başpiskoposu Dr. Rowan Williams da dahil yüzlerce seçkin davetli izledi ve ayakta alkışladılar.

Bu yıl Kraliçe'nin tahta çıkışının 60. yıldönümü nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

Kraliçe İkinci Elizabeth bu etkinliklerden biri çerçevesinde tertiplenen bir turneye çıkarak İngiltere'nin farkli bölgelerini ziyaret edecek.