BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,98
ALTIN 2.426,59
HABER /  DÜNYA

İngilizleri böyle kurtardılar

Muğla’nın Datça ilçesinde, teknelerinin çarptığı kayalıklarda mahsur kalan 3 İngiliz turist, AKUT ekipleri tarafından 5 saat süren operasyon...

Abone ol

Muğla’nın Datça ilçesinde, teknelerinin çarptığı kayalıklarda mahsur kalan 3 İngiliz turist, AKUT ekipleri tarafından 5 saat süren operasyonla böyle kurtarıldı.
Yunanistan’ın Simi Adası’ndan Kos Adası’na gitmek üzere tekneyle açılan Alan Cooper, Trevor Clarkve Denis Mayyer isimli üç İngiliz, fırtınada batma tehlikesiyle karşı karşıya kalınca, Datça’ya bağlı Cumalı köyündeki Keşçe Koyu’na sığınmak istedi. Koya yanaşırken kayalara çarpan tekne, bir anda su almaya başladı ve karaya oturdu. Teknenin bulunduğu kayalıklarda mahsur kalan İngilizler’in yardım istemesi üzerine olay yerine Datça Cumalı Jandarma Karakolu ekipleri ve bölgedeki bir köyde yaşayan vatandaşlar geldi. İhbarı alan AKUT Marmaris ekibi de yardım için 7 kişilik ekiple yola çıktı. Gece saat 03.00 sıralarında bölgeye ulaşan AKUT ekibi, 1 saat süren çalışmaların ardından tekneyi sabitlemeyi başardı. Bu arada aç ve ıslak durumda olan İngiliz turistlere yiyecek ve içecek verildi, ıslak elbiseleri çıkarılarak yeni elbise verildi.Kurtarılan üç İngiliz’in yapılan sağlık kontrolünde önemli bir durum olmadığı ve sadece Alan Cooper isimli şahsın ayak bileğinden hafif yaralandığı anlaşıldı.
AKUT Marmaris gönüllüsü Aylin Onacak yaptığı açıklamada, arazi şartlarının zorluğu nedeniyle karadan dönüş yapamadıklarını ve sabaha kadar İngiliz turistlere refakat ettiklerini söyledi. Gece saat 12’de Datça İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan ihbar geldiğini belirten Onocak, şöyle konuştu: "Patika yollardan yürüyerek geçtikten sonra gece saat 3’te olay yerine ulaştık. Bir tekne kazası olmuştu. Üç İngiliz vatandaşının bulunduğu tekne fırtınaya yakalanarak karaya oturmuştu. İngiliz vatandaşların yanına ulaştığımızda jandarma ve köylü vatandaşlar vardı. Islak ve aç durumdaydılar. Kontrollerini yapıp ihtiyaçlarını giderdik. İngilizlerden birisinin ileri derece kronik hastalığı olduğu ve yorgun olduğu için kara yoluyla onları yürütmek zor olacaktı. Sahil güvenlik ekipleri ancak sabah saatlerinde ulaşabilecekti. Jandarmanın bilgisi dahilinde sabaha kadar kazazedelerle birlikte kaldık. Sabah saat 8’de sahil güvenlik ekiplerine kazazedeleri teslim ettik."
(İHA)