BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.440,16
HABER /  DÜNYA

Hindistan'daki tecavüz olayında karar

Tıp fakültesi öğrencisi kıza tecavüz eden dört kişi özel mahkemede yargılandı. Mahkeme 4 kişi suçlu buldu.

Abone ol

İNTERNET HABER- Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de geçen Aralık'ta bir öğrenciye topluca tecavüz ettiği öne sürülen dört kişi mahkemede suçlu bulundu.

İdam cezasına çarptırılabilecekleri belirtilen sanıklarla ilgili kararın yarın açıklanması bekleniyor.

Tecavüz sırasında dövülen 23 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi ağır yaralı olarak yola fırlatılmış ve iki hafta sonra ölmüştü.

Hindistan'da büyük öfke dalgası yaratan olayın ardından tecavüze idam cezası getirilmiş, kadına yönelik muamele ulusal düzeyde tartışılmaya başlanmıştı.

Sabah saatlerinde sıkı güvenlik önlemleri altında mahkemeye getirilen sanıklar suçlamaları 130831103243_gang_rape_convict_304x171_ap_nocredit.jpgreddetti.

Geçen ayın sonunda tecavüze katılmaktan suçlu bulunan bir kişinin üç yıl süreyle ıslah evine gönderilmesi kararlaştırılmıştı.

HIZLANDIRILMIŞ MAHKEMEDE

Bunun suçun işlendiği zaman 17 yaşın altında olması nedeniyle sanığın çarptırılabileceği en ağır ceza olduğu belirtiliyor.

Davanın beşinci erişkin zanlısı ise Mart ayında hapishanede ölü bulunmuştu.

Hapishane yetkilileri Ram Singh adlı zanlının kendini astığını söylüyor. Ancak ailesi Singh'in öldürüldüğünü savunuyor.130831124817_delhi_rape_protest_304x171_ap_nocredit.jpg

Tecavüz ve cinayet zanlıları kamuoyunda oluşan tepki nedeniyle Şubat'tan beri hızlandırılmış, özel bir mahkemede yargılanıyor. Tüm ülkenin yakından izlediği davada 100'den fazla kişinin ifade verdiğine dikkat çekiyor.

Dört sanığın yaşları 19 ile 35 arasında değişiyor.

Polise göre yasaların izin vermemesi nedeniyle adı açıklanmayan tecavüz kurbanı saldırıya uğradığı sırada erkek arkadaşıyla birlikteydi.