BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

'İngiliz silahlı kuvvetlerinde gelişmiş silahları kullanacak personel yok'

İngiltere'nin yeni Genelkurmay Başkanı Houghton, askeri bütçede yapılan kesintilerin personel yetersizliğine yol açacağı uyarısında bulundu.

Abone ol

İngiltere Genelkurmay Başkanı General Nicholas Houghton savunma bütçesindeki kesintiler nedeniyle ülke ordusunun personel yetersizliği yaşadığını söylüyor.

Houghton'a göre, İngiltere ordusu gelişmiş silahlara sahip ancak bu silahları kullanacak personel eksikliği yaşanıyor.

Genelkurmay başkanı yaptığı bir konuşmada ordudaki eğitim miktarına getirilen sınırlamaları da eleştirdi.

İngiliz silahlı kuvvetlerinin, 2020 yılına kadar önemli sayıda personel azaltacağı belirtiliyor.

Bu tarihe kadar ordudan 20 bin, deniz kuvvetlerinden 6 bin ve hava kuvvetlerinden ise 5 bin personelin işine son verilecek.

BBC'nin savunma muhabiri Caroline Wyatt, yeni genelkurmay başkanının, ilk yıllık konuşmasında İngiltere'nin ordusuna yeterli fon sağlaması ve doğru şekilde kullanması mesajını verdiğini söylüyor.

Houghton'a göre, İngiltere savunma alanında birinci ligde kalmak istiyorsa ordusuna yatırım yapmalı ve caydırıcılık gücünü artırmalı.

Yeni genelkurmay başkanı, göreve yaz aylarının sonunda gelmişti.

Bu tarihte, silahlı kuvvetlerde yapılan yüzde 8'lik kesintilerin personelin moralinde ve İngiltere'nin müttefiklerine sağlayabileceği yardımın düzeyinde büyük etkilerinin olduğu hissedilmeye başlamıştı.

BBC'nin savunma muhabiri Caroline Wyatt, Houghton'ın, ülke liderlerini "2015'ten sonra kesinti yapmamaları" yolunda uyardığını da belirtiyor.

Houghton, konuşmasında, İngiliz ordusunun stratejik olarak tutarlı bir güç olma özelliğini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu da belirtti.

Genelkurmay başkanı, özellikle deniz kuvvetlerinin personel yetersizliği anlamında "içi boş" bir güç haline gelmeye yakın olduğunun da altını çizdi.