BIST 10.199
DOLAR 32,40
EURO 34,76
ALTIN 2.404,47
HABER /  DÜNYA

İngiliz büyükelçiden Türkiye’ye destek

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Mısır’da Türkiye’nin yalnız bırakıldığı ile ilgili iddialara yönelik, ’’Türkiye kesinlikle ...

Abone ol

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Mısır’da Türkiye’nin yalnız bırakıldığı ile ilgili iddialara yönelik, ’’Türkiye kesinlikle Suriye konusunda yalnız bırakılmadı. Biz İngiltere olarak bu konuda Türkiye ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz’’ dedi.
Büyükelçi David Reddaway, Malatya programı kapsamında Vali Vasip Şahin’i makamında ziyaret etti.
Ziyarette gazetecilerin “Türkiye Suriye konusunda yalnız bırakıldı, şu andaki açıklamalarda Türkiye’nin Mısır konusunda da yalnız kalacağı görülüyor. Bu konuda İngiltere’nin tavrı nedir” sorusuna ise Reddaway, şu yanıtı verdi:

’’İNGİLTERE OLARAK TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ’’
“Türkiye kesinlikle Suriye konusunda yalnız bırakılmadı. Biz İngiltere olarak bu konuda Türkiye ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Biz, çok ciddi anlamda başka kuruluşlar aracılığıyla hem maddi anlamda, hem finans anlamında ve hem de insanı yardım anlamında çok yardımda bulunduk. Ayrıca Suriyeliler; Irak, Lübnan gibi başka ülkelerde de yaşıyorlar. Bu ülkelerde yaşayan insanlara da yardımımız oldu. Türkiye’nin Suriye konusunda yalnız bırakılmadığını söyleyebilirim. Türkiye ile Mısır konusunda da işbirliği ve çalışma içerisindeyiz. Özellikle Mısır’ın gerçek bir demokratik yönetime dönmesi anlamında Türkiye ile de işbirliği içerisindeyiz. Bu konularda kesinlikle şunu söylemek isterim ki sizlere; Türkiye bu hususlarda kesinlikle yalnız bırakılmış değil, Suriye ve Mısır konularında.”

’’İNGİLTERE TARİHTEN BERİ İLİŞKİLERİMİZİN İYİ OLDUĞU BİR ÜLKE’’
Ziyarette konuşan Vali Şahin, “İngiltere bizim ülke olarak çok eskiden beri her türlü iyi ilişkilerimizin olduğu, kadim bir dostluğun yürütüldüğü ülke. Malatya’da bu anlamda İngiltere’de de zaman zaman öğrencileri ya da ticari ilişkileri vesilesi ile birçok yakını olan insanlar yaşıyor. Malatya kendi bulunduğu konum itibariyle bölgede önemli bir şehir. Bu coğrafi durumundan değil, aynı zamanda kültürel ve tarihi derinliklerinden de gelen bir durum. Malatya 6 bin yıldan fazla bir tarihe sahiptir. Bu, Malatya’ya hem kültürel ve hem de tarihi zenginlik katıyor” dedi.

RİCCİARDONE İLE GÖRÜŞECEK Mİ?
Reddaway, “ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile Malatya’da ortak bir programınız var mı” sorusuna, “Kendisiyle çok iyi arkadaşız. İki gün önce de kendisiyle bir akşam yemeğinde birlikte olmuştuk. Belki burada bir öğlen yemeğinde birlikte oluruz. Kendisiyle tenis rekabetimiz var. Tenis haricinde ilişkilerimiz çok iyi durumda. Malatya’da tenis oynamayacağız” cevabını verdi.
(İHA)