BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,49
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/><br/>Komutanlardan veda ziyareti<br/>Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Er...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.



Komutanlardan veda ziyareti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan Yüksek Askeri Şura toplantısında emekliliğe sevk edilen dört komutanı kabul etti.
30 Ağustos itibariyle emekliye ayrılan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ilk olarak Erdoğan’a veda ziyaretinde bulundu. Başbakanlık Resmi Konutu’nda Erdoğan ile görüşen 4 komutan ardından Cumhurbaşkanı Gül tarafından kabul edildi. Gül ve komutanlar Çankaya Köşkü’nde bir araya gelirken, görüşmeler basına kapalı gerçekleştirildi.


Suriye’de kimyasal katliam
Bu görüntüler Suriye’de Esed güçlerinin yaptığı katliamın boyutlarını gözler önüne seriyor. Guta Banliyösü’ne düzenlenen saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 635 kişini hayatını kaybetti binlerce kişi de yaralandı. Saldırıda kimyasal silah kullanıldığı iddia edildi.
Suriye Enformasyon Bakanlığı ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtirken, Türk Dışişleri Bakanlığı ise "Bu iddialar derhal açıklığa kavuşturulmalı. Şayet iddialar doğruysa uluslararası camianın insanlığa karşı suç teşkil eden bu kabul edilemez vahşet karşısında gereken duruşu sergilemesi ve tepkiyi göstermesi kaçınılmazdır " şeklinde açıklama yaptı.

İstanbul’da hastane yangını
Maltepe Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde yangın çıktı. Hastanenin çatısında başlayan yangın kısa süreli paniğe neden oldu.
Maltepe Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin çatısı bilinmeyen bir nedenle alev aldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına başladı. Yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, çatıyı saran dumanlar nedeniyle hastalar zor anlar yaşadı. Üst katlarda tedavi gören hastalar, diğer katlara nakledildi. Bazı hastaların kaldıkları odaların camlarından söndürme çalışmalarını izlediği görüldü. 665 kişilik yatak kapasitesine sahip hastanede kimsenin mahsur kalmadığı öğrenildi.

Bu hırsızın derdi “para” değil
Çanakkale’de, bir petshopa giren hırsız, leptop ve kasadaki para yerine 35 muhabbet kuşu 1’de papağan çalarak kayıplara karıştı.
Yaz günü mont giyen kafasına tişört geçiren hırsız, eline bir bez alarak evcil hayvanların satıldığı dükkanın arka kapısından içeri girdi. İşyerini kontrol ettikten sonra ön tarafta bulunan kasaya yönelen hırsız, kasanın üzerinde duran paralara dokunmadı. Masanın üzerinde bulunan 2 bilgisayarı da almayan hırsız, bilgisayar çantasını bir süre karıştırdıktan sonra yeniden arka tarafa yöneldi. İş yerinden aldığı büyükçe bir kafese, beğendiği muhabbet kuşlarını dolduran hırsız, arka kapıdan dışarıya çıktı. Bu sırada soyguncunun elinden kurtulan bir kuş, dükkanın ortasında yere kondu. Kuşun peşinden yeniden içeriye giren hırsız, kuşu yakalayarak dışarıya çıktı. Yeniden içeriye girdiğinde, yerde duran bir başka kuşu fark eden hırsız, bunu da tekmeleyerek öldürdü. Bir papağanı da kafesiyle birlikte alan hırsız, daha sonra iş yerinden ayrıldı. Sabah iş yerine gelen dükkan sahibi gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü. Olay güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza yapan scooter sürücüsü fena sürüklendi
Tayvan’da bir araca çarpan scooter sürücüsü ardından sürüklenerek başka bir araca çarptı. Kaza güvenlik kamerasına yansıdı.
Yol kenarında duran bir araç dönmeye çalışırken, bu sırada hızla gelen scooter sürücüsü ise fren yapmasına rağmen duramadı ve araca çarptı. Metrelerce sürüklenen sürücü bir başka araca çarparak durabildi.

Damada öyle şeyler yaptılar ki…

Bursa’da bir köy düğününde ortaya renkli görüntüler çıktı. Damadın kıyafetlerini yırtan arkadaşları, kafasında yumurta kırdıkları genci köy çeşmesinin havuzuna yatırıp otomobil fırçasıyla yıkadı.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde İmran Çabuk’la hayatını birleştirmeye karar veren Ahmet Faruk Çabuk düğününü hiç unutamayacak. Düğünde arkadaşları damada adeta işkence yaptı. Arkadaşları damadı giydirmek için sabah saatlerinde kahvede buluştu. Önce damadın kıyafetlerini yırtan arkadaşları, daha sonra kadın kıyafeti giydirip o halde çiftetelli oynattı. Daha sonra Galatasaraylı damada Fenerbahçe forması giydirildi. Ağzına da emzik verilen damadın boynuna tuz torbası geçirildi. Bununla da yetinmeyen arkadaşları damada patlıcan, acı biber ve kabak yedirdi.
(İHA)