BIST 10.182
DOLAR 32,32
EURO 35,04
ALTIN 2.455,40
HABER /  DÜNYA

Mısır ordusu derhal kışlasına dönmeli

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, "Mısır ordusunun derhal kışlasına dönmesini ve demokrasinin bir an önce yeniden tesis edilmesini ...

Abone ol

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, "Mısır ordusunun derhal kışlasına dönmesini ve demokrasinin bir an önce yeniden tesis edilmesini talep ediyoruz" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Mısır’da askeri yönetim tarafından yapılan katliama ilişkin Galatasaray Meydanı’nda bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Mısır’da yaşanan katliamları kınadıklarını ifade eden CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, "Mısır’da halkın seçtiği bir yönetimin silah zoruyla devrilmesini, yöneticilerinin tutuklanmasını, meydanları dolduran geniş halk kitlelerine yönelik katliamları bir kez daha lanetliyor ve kınıyoruz. İçlerinde yaşlı, çocuk, genç, her kesimden insanların bulunduğu meydanların keskin nişancılarla kan gölüne çevrilmesini asla kabul etmiyoruz. Hangi inanıştan olursa olsun Mısırlı yurttaşlara ve onların kutsal mekanlarına yapılan saldırıları bir insanlık suçu olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Mısır ordusunun kışlasına geri dönmesi gerektiğini vurgulayan Salıcı, “Mısır ordusu, halkın iradesini yok sayan tavrından, Mısırlı siyasetçiler de hangi çoğunlukla sandıktan çıkarlarsa çıksınlar kendilerine oy vermeyen kitlelerin duyarlılıklarını ve haklarını yok sayan tavırlarından vazgeçmelidir. Mısır’daki darbeyi bir kez daha kınıyor, daha fazla kana, gözyaşına, insan hakları ihlallerine yol açmadan Mısır ordusunun derhal kışlasına dönmesini ve demokrasinin bir an önce yeniden tesis edilmesini talep ediyoruz“ diye konuştu.
Mısır’da görevlerini yaptıkları sırada Mısır ordusu tarafından gözaltına alınan basın mensuplarının serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Salıcı, “Mısır’da yalnızca görevlerini yaparken, dünya kamuoyunu bilgilendirirken şiddete maruz kalan başta TRT muhabiri olmak tüm basın mensuplarının derhal serbest bırakılmasını istiyoruz“ şeklinde konuştu.
(İHA)