BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,09
ALTIN 2.468,96
HABER /  DÜNYA

Mursi'nin son konuşması rekor kırıyor

Darbe sonucu hükümetten düşürülen Mursi'nin son konuşması internette tık rekoru kırıyor.

Abone ol

İNTERNET HABER - Mursi'nin darbe gerçekleştirilmeden önce yaptığı açıklamasındaki verdiği mesajlar internette tık rekoru kırıyor. Adeta vasiyet niteliği taşıyan son konuşmada Kuran'dan Yusuf suresini örnek veren Mursi halkını dik durmaya çağırıyor.

Mısır’ın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin darbeden önceki son konuşması sosyal medyada bir hayli ilgi uyandırdı.

Mursi, bu konuşmasında şehitlerin kanıyla hep beraber kazanılan devrimi koruma çağrısında bulunuyor.

Hakkı ve hukuku korumanın bedelini gerektiğinde canıyla, hayatıyla ödeyebileceğini söyleyen Mursi, “Sizleri, çocuklarımızı; bizden sonra gelecek evlatlarımızı korumak istiyorum. Kızlarımız, geleceğimizin anneleri! Onlar çocuklarına anlatacaklar, ‘Adamdılar’ diyecekler.” şeklinde konuşuyor.

“Hiçbir zaman haksızlığa boyun eğmeyin. Hiçbir zaman alçalıp boyun eğmeyin. Vatanımızdan, hukukumuzdan, haklarımızın ve dinimizden en ufak taviz vermeyin.” diyen Mursi, “Bu haklarımızın bedeli için benim kanım akacaksa, ben bu kurbanı vermeye hazırım. Allah her şeye kadirdir. Kimse sizi aldatmasın. Sakın aldanıp tuzaklara düşmeyin.” diye devam ediyor ve şu duayı okuyor: “Ey Rabbimiz! Bizi doğru yola ilettikten sonra kalplerimizi haktan saptırma. Bize kendi katından rahmet ihsan eyle. Çünkü sen çok ihsan edicisin!”

Mursi’nin konuşması Yusuf Suresinden bir ayetle son buluyor. Allah buyuruyor: “Allah emrinde galiptir. Fakat insanların çoğu bunu bilmezler.”

KUR'AN: Yusuf Suresi ; Sure 12, Ayet 21: Mısır'da onu satın alan kimse karısına: "Ona güzel bak, belki bize faydası olur yahut ta onu evlat ediniriz" dedi. Biz işte böylece Yusuf'u o yere yerleştirdik; ona, rüyaların nasıl yorumlanacağını öğrettik. Allah, işinde hakimdir, fakat insanların çoğu bunu bilmezler.