BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

İngiliz bankaları parçalanabilir

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, ülkedeki yeni bankacılık kurallarına uymamaları halinde büyük bankaların parçalanacağını belirtti.

Abone ol

Osborne, İngiliz Parlamentosu'nda bugün görüşülecek Bankacılık Reformu Yasa Tasarısı öncesi yaptığı açıklamada, ülkedeki mevcut bankacılık sisteminin müşterilerin yararına çalışmadığını söyledi. 

İngiltere'de 2013 yılının bankacılık sisteminin yeniden ayarlandığı bir yıl olacağını dile getiren Osborne, ''Böylece bankalar müşterileri için çalışacak, tam tersi olmayacak. Hatalar yapıldığında bunun faturası vergi ödeyenlere değil, bankalara kesilecek'' dedi.

Maliye Bakanı Osborne, bankacılık reformuyla yeni bir denetleyici gözlemcinin oluşturulacağını ve müşterilere istedikleri bankayı seçme hakkının verileceğini kaydetti.

Büyük miktarlardaki banka işlemlerinin hızlı yapıldığını, ancak küçük işletmelerin para transferleri için günlerce beklediğini belirten Osborne, büyük bankaları yeni kurallara uymaya ve reformları uygulamaya da çağırdı.

Bu arada, yeni yasayla müşterilere, bir hafta içerisinde bir bankadan diğerine geçme hakkı tanınacak. Reformlar çerçevesinde, yatırım bankalarıyla bireysel bankaların ayrı yöneticileri olacak ve ayrı işletilecek.