BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.400,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İnegöl halkına müjdeli haber

Eğitime en büyük desteği veren Bursa, İnegöl ilçesine iki okul birden kazandırıyor...

Abone ol

Bursa'nın İnegöl ilçesinde iki okul binası ile spor salonunun köy muhtarlıkları ve belediye tarafından yaptırılmasına ilişkin protokol törenle imzalandı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Heykel'deki tarihi valilik binasında düzenlenen törende, eğitim öğretimin önemine dikkati çekerek, Bursa'nın ilçeleriyle birlikte Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'na en fazla katkı yapan illerin başında geldiğini kaydetti.

İnegöl'de eğitim alanında yapılan yatırımları takdire şayan bulduklarını ifade eden Harput, devlet-millet iş birliğiyle yapılan bu yatırımların herkese örnek olması gerektiğini söyledi.

İnegöl Kaymakamı Durmuş Gencer de İnegöllülerin eğitime verdikleri desteğe işaret etti.

Gencer, şunları söyledi:

''İnegöl, hızla göç alan bir ilçe. Bunun üstesinden gelmeye çalışıyor, ilçemizin okul eksikliklerini gideriyoruz. Bunu devlet-millet iş birliğiyle yapıyoruz. Bugün protokolünü imzalayacağımız okulların yapılmasıyla da önemli bir eksikliğimizi gidereceğiz.''

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da ilçede, eğitim alanında çok ciddi atılımlar gerçekleştirdiklerini belirterek, ''7 yılda 30 civarında okul binası yapıldı. Amacımız, eğitim konusunda sorunsuz bir İnegöl oluşturmak'' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise devlet-millet iş birliği sağlandığında ortaya çok güzel işler çıktığını kaydederek, ''Bunun örneklerini İnegöl'de görüyoruz. İnegöllüler 'nerede bu devlet' demiyor. 'Devletimle birlikte iş yapacağım' diye çabalıyor. Bu herkese örnek olmalı'' görüşünü dile getirdi.

Bursa Valisi Harput, Kaymakam Gencer, Belediye Başkanı Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Gülsar, Edebey köyü muhtarı Resul Kayman ve Ortaköy muhtarı Ahmet Koca tarafından imzalanan protokole göre, İnegöl Belediyesi tarafından Turgutalp Anadolu Lisesi bahçesinde, 2 bin 336 metre kare arsaya yapılacak olimpik spor ve iki adet antrenman salonundan, ilçedeki tüm öğrenciler ve İnegöl Belediyespor Kulübü sporcuları yararlanacak.

İlçeye bağlı Edebey köyünde, kaba inşaatı muhtarlık tarafından, geri kalan bölümü de Bursa İl Özel İdaresi tarafından yaptırılacak 8 derslikli ek bina, taşıma merkezi olacak. Bina bittiğinde okuldan Çiftlik, Turgutalp, Kıran ve Kayapınar köylerindeki 228 öğrenci yararlanacak.

Yine ilçeye bağlı Ortaköy muhtarlığı tarafından köydeki iki derslikli ilköğretim okuluna ek olarak 8 dersliğin kaba inşaatı yapılacak. Geriye kalan kısmı özel idare tarafından tamamlanacak okul binasından Muratbey, Bahariye, Hayriye ve Konurlar köyünden taşımalı sistemle 198 öğrenci yararlanacak.