BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,74
ALTIN 2.408,08
HABER /  GÜNCEL

Indy yarışları yavaşlatılıyor

ABD'de düzenlenen Indy 300 otomobil yarışında geçen hafta meydana gelen ölümlü kazanın ardından hız limitlerinin düşürülmesi gündeme geldi.

Abone ol

Las Vegas'ta İngiliz sürücü Dan Wheldon'un hayatını kaybettiği yarışın ardından Indy yarışlarının aşırı hızlı olduğu kaygıları gündeme geldi.

Sürücülerin düz pedal yarışmak olarak nitelediği Indy yarışlarında oval pistte saatte 370 kilometre hıza ulaşılabiliyor.

Bu hızda kümeleşmiş bir şekilde yarışan otomobiller arasındaki bir temas, kontrolden çıkarak faciaya dönüşen kazalara neden olabiliyor.

Böyle bir olayda Las Vegas'ta hayatını kaybeden 33 yaşındaki Wheldon, Pazar günü Florida'da düzenlenen bir törenle toprağa verildi.

Indy yarışlarının yönetim kurulu Indianapolis kentinde önde gelen sürücülerin de katılımıyla düzenlenen toplantıda, yarışı daha güvenli hale getirme seçeneklerini masaya yatırdı.

Gündeme gelen öneriler arasında, yarış pistinin çevresine güvenlik barikatları kurulması ve kural değişiklikleriyle yarış arabalarının hız limitlerinin düşürülmesi de var.

Wheldon'un ölümü, Indycar pistlerinde 2006'dan bu yana yaşanan ilk can kaybı oldu.

2006'daki Indy 300 yarışlarında, Paul Dana, ısınma turlarında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetmişti.