BIST 10.277
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.379,47
HABER /  EKONOMİ

İndirsinler de görsünler! 3 ay yeter

Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz'dan faiz indirimi konusunda ısrarcı davranan hükümet üyelerine sert bir uyarı geldi:İndirsinler de görsünler!

Abone ol

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, faiz üzerinde baskı kuran hükümet üyelerine 1994 krizini hatırlattı.

Durmuş, "Şimdi dengelere hiç aldırmadan faizle istedikleri gibi oynasınlar ki 3 ay sonra ne olacağını görsünler. Çünkü görmeden hiçbir şeye inanmıyorlar" cevabını verdi.

Hürriyet si yazarı , Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünisa Gül'ün önce akşam verdiği resepsiyonda Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz'la yaptığı görüşmenin detaylarını bugünkü köşesinden yazdı.

1994 KRİZİNDE BUNU GÖRDÜK

1994 krizinde yaşananları unutanlar olduğunu söyleyen Durmuş, şunları kaydetti:

Merkez Bankası'na sürekli yüklenen bazı isimler var. İçimden hepsinin Merkez Bankası başta olmak üzere ülkemizin makro politikalarını belirleyen ekibinde aktif görev almaları, söylediklerini de hemen yapmaları geçiyor. Makro dengelere hiç aldırmadan faizle istedikleri gibi oynasınlar. 3 ay soma ekonominin nereye gittiğini görsünler.

merkez-bankasi-eski-başkani-durmuş-yilmaz.jpg

Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz

Madem çok istiyorlar, torba yasalardan birine Merkez Bankası Kanunu ile ilgili istedikleri değişiklikleri koyarlar. Merkez Bankası'na sadece emisyon görevi verirler. Geri kalan politikaları istedikleri gibi yürütürler. Ben de söz konusu kişilerin bunu görmesini istiyorum. Görmeden hiçbirşeye inanmıyorlar çünkü.