BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İncirliova köpek barınağı gibi

Aydın’ın İncirliova İlçesi’nde şehir merkezinde başıboş dolaşan ve her geçen gün sayıları artan köpekler tehlike saçmaya başladı.

Abone ol

Zaman zaman Belediye önünü de mesken tutan sokak köpeklerinin özellikle geceleri saldırgan olduklarını belirten vatandaşlar, belediyeden yardım istediklerini belirttiler.

Saldırgan olmalarının yanında aynı zamanda köpeklerin hastalık taşıdığını belirten vatandaşlar, belediyeyi ve yöneticilerini vurdumduymazlıkla suçladılar. Belediye Başkanı Fadime Orbay’a sorunu iletmelerine sorunun çözülmesi yerine artarak devam ettiğini belirten İncirliovalılar “Sayıları arttıkça köpekler saldırganlaşmaya başladı. Köpekler İncirliova’da kadın ve çocuklarımızın korkulu rüyası haline geldi. Ne olur kendisi de bayan olan sayın başkan bu sorunu bir an önce çözsün” diyerek Başkan Orbay’a sitem ettiler.

29 Mart Yerel Seçimleri öncesi seçim beyannamesinde ‘Sokak Hayvanları Projesi’nden söz eden Orbay’ın vaatlerini unuttuğunu da iddia eden mahalle sakinleri veterineri de bulunan belediyenin hiç olmazsa köpekleri aşılatmasını istediler.

İLÇE MERKEZİ KÖPEK BARINAĞI GİBİ

Sorunun uzun zamandır devam ettiğini belirten veteriner Hekim Cengiz Ünlü “Bu sorun yıllardır çözüme kavuşturulamıyor. Bu hayvanlar sadece İncirliova merkezde türeyen hayvanlar da değil. Çevre köy ve ilçelerden de İncirliova Şehir Mezbahası yanına bırakılıyor. Dolayısıyla bunlar üredikçe sayıları da her geçen gün artıyor. Burada çok düşük rakamlarla sorun çözüme kavuşturulabilir. Çok basit işlemler yapılarak sokak hayvanları zararsız bir hale getirilebilir. Bir hayvanın kısırlaştırılması ve çeşitli sağlık kontrollerinin yapılması ortalama hayvan başına 20 TL’ye mal olur” diye konuştu.