BIST 9.986
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.435,23
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Recep Akdağ baba ocağında

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Akdağ, Erzurum’un İspir ilçesinde incelemelerde bulunarak annesini ve babasının köyünü ziyaret etti.

Abone ol

Erzurum'daki gezi ve incelemelerini sürdüren Bakan Akdağ, Ilıca yolu üzerindeki Eğitim Enstitüsü'nde, basına kapalı yapılan AK Parti Kadın Kolları Eğitici Eğitimi toplantısına katıldı.

Ardından İspir ilçesine hareket eden Bakan Akdağ, bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra annesinin köyü olan Duru köyüne geçen Akdağ, kuran kursu binası önünde vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra muhtar Cuma Çakır'dan köyün sorunları hakkında bilgi aldı.

Akdağ, bir vatandaşın köyde cep telefonlarının çekmediğini söylemesi üzerine, “Devletin işleri olan su, yol, okul, işini biz yapıyoruz. Cep telefonu özel şirketlerin olunca kazançlarına göre baz istasyonu kuruyorlar. Ama bu sorunu mutlaka ileteceğiz” dedi.

Bakan Akdağ, annesinin köyü olan 110 haneli Duru köyünün nüfusunun eskiden daha fazla olduğunu, ancak daha sonra kente göçün yaşandığını belirtti.

Anadolu'nun bütün köylerine yatırım yaptıklarını dile getiren Akdağ, “Köylerin yollarını açtık. Artık köylere ulaşım daha kolay sağlanıyor. Herkesin evinde, tuvaletinde musluklarından su akıyor. Köylerin kanalizasyonu, suyu, elektriği, telefonu var. Bu köyde zaman zaman elektrik problemi yaşanıyormuş. Bu problemi gidermek için Tedaş ile konuşacağız. Zannediyorum, bu tarafa giden hatlarda fazla yüklenme var. Buraya yeni yapılan barajlardan dolayı” dedi.

Köylere yapılan yatırımlar sayesinde, yaz mevsiminde köy nüfusunun iki katına çıktığını ifade eden Akdağ, şöyle devam etti:

“Köyde kadrolu imam var. Aile hekimi haftalık geliyor. Çocuklar birleştirilmiş sınıflarda okuyor. Ortaokul ve liseyi ise ilçe merkezinde yatılı okulda okuyorlar. Yaptığımız çalışmalar sayesinde artık köyleri daha yaşanılır hale getirdik. Halkımızın sağlığı, rahatı için her türlü çalışmayı yapacağız. Devletimiz tüm imkanlarını halkı için kullanıyor, kullanmaya da devam edecek. Gördüğünüz gibi insanlar mutlu, kanaatkar. Bu insanlar ülkesine, bayrağına tutkulu. İnsanlarımıza şükranlarımızı borçluyuz. Hakikaten onlar burada tutunmakla, yaşamakla vatan topraklarının bekçiliğini yapıyorlar.”

Bakan Akdağ, daha sonra babasının köyü olan Çakmak köyüne gitti. Akdağ, köyün girişinde tulum eşliğinde halaylar çekilerek, alkışlarla karşılandı.