BIST 10.046
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.408,30
HABER /  DÜNYA

İncirlikte sürpriz konuk

Rice, dünkü Irak temaslarından sonra geceyi İncirlik hava üssünde geçirdi.

Abone ol ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey, Condoleezza Rice’ın dünkü Irak temaslarından sonra geceyi İncirlik hava üssünde geçirdiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın şu anda nerede olduğunun sorulması üzerine, ABD Dışişleri Bakanının geceyi İncirlik’te geçirdikten sonra halen yolda olduğunu kaydetti.

Rice’ın İncirlik’te görüşme yapıp yapmadığının sorulması üzerine Casey, bakanın herhangi bir temasta bulunduğuna ilişkin bilgisi olmadığını söyledi.

Bu arada Casey, Türk Silahlı Kuvvetlerinin pazar günü kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği hava harekatına ilişkin Amerikan tarafına geç haber verildiği yönündeki iddialarla ilgili herhangi bir bilgisi olmadığını belirtti.

Casey, kendisinin bir sorundan haberi olmadığını, ancak bu konunun Pentagon’a sorulabileceğini kaydetti.
Sözcü Casey, bazı Türk askeri birliklerinin sınırın Irak tarafına dün gerçekleştirdiği operasyona ilişkin de yorum yapmayarak bunun Türk yetkililere sorulabileceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Casey, terör örgütü PKK ile mücadelenin ilgili her tarafın çıkarına olduğunu, bu yapılırken yakın şekilde çalışılması, iyi koordinasyon yapılması ve sivillerin zarar görmemesinin sağlanması gerektiğini kaydetti.