BIST 9.725
DOLAR 32,54
EURO 34,81
ALTIN 2.426,64
HABER /  MEDYA

İnce'den Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı

CHP'deki genel başkanlık yarışında adaylığını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, adil bir yarış için Kılıçdaroğlu'nun istifasını istedi.

Abone ol

İNTERNETHABER- CHP Genel Başkan Adayı Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu'nun değiştiğini söyleyerek sokaktaki insanın CHP'ye umut beslemediğini iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun etrafının sarıldığını ve ortak akıldan uzaklaştığını ifade eden İnce, destek açıklamaları yapan il başkanlarının yarısının delege olmadığını söyledi.

Köşk seçimlerinin adil şartlarda yürütülmediğinden şikayet eden Kılıçdaroğlu'nun CHP'deki yarışta Erdoğan gibi davrandığını söyleyen İnce, istifa çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı bırakarak, milletvekili olarak kendisiyle birlikte aynı şartlarda yarışa girmesi gerektiğini ileri süren İnce, "Siz demokratik bir Türkiye istiyorsanız önce CHP'ye bu şartları getirmelisiniz" diye konuştu.

Muharrem İnce, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını cevapladı. Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yapan 78 il başkanının yarısının kongre delegesi olmadığını söyleyen İnce, kendisini arayan 7-8 delegenin, bu açıklamaların aksine kendisini destekleyeceklerini söylediklerini anlattı. 

"DÖRT KEZ GEMİYİ KARAYA OTURTTU"

Delegelerin, dört kez gemiyi karaya oturtmuş bir genel başkan ile 2015 seçimlerinde başarılı olup olunmayacağını sorgulamaları gerektiğini söyleyen İnce, "Eğer inanmıyorsarla ben onlara iktidar yaşatmak istiyorum" diye konuştu. İşte İnce'nin açıklamalarından bazı satır başları; 

"Geldi adam tek başına yüzde 52 aldı. Siz eğer CHP'nin yüzde 26'sına yetiniyorsanız bunlar masaldır. Ecevit'in yüzde 42'sini unuttular bunlar. Ben sonuca bakarım. Girdiğimiz tüm seçimlerde AKP'ye karşı yenildik. Kılıçdaroğlu denildiği gibi enkaz felan da almadı. 

"ADAY SAYISI ARTARSA KATILIM DA ARTAR"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, toplumun çeşitli kesimlerini temsil eden dört aday ile çıkılmasını istedim. Malum, 20 milletvekilinin imzası olmadan aday gösterilemiyor. Bu adaylara propaganda imkanı sağlanacaktı. Biz ise partimizin içerisinden çıkan bir adayı destekleyecektik. İkinci turda ise en çok oyu alan aday destenecekti. 

Adaylardan bir tanesini söyleyeyim, Mehmet Bekaroğlu'nu önerdim. 20 milletvekili aday gösterelim istedim. İsim vermek istemiyorum burada. Bunlar kapılı kapılar ardında konuşulan şeyler!

"ÇOK BASİT BİR MATEMATİK HESABINI YAPAMADILAR"

Çok basit bir matematik hesabıdır bu! Aday sayısı artarsa katılım da artar. Bu kadarcık matematik bilgisini kullanamadılar. İlk turda çatı ile olmaz. Ben TV'den öğreniyorum cumhurbaşkanı adayımızı. Çok basit bir mesele bu. Benim isyanım bu! Eğer bu matematik hesabı yapılsaydı Erdoğan bugün cumhurbaşkanı olamayacaktı.

"HESABINI VERİRSİNİZ"

Teşkilatların cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan sonuçta hiç suçu yok! Genel başkan 81 il başkanı ile toplantı yaptı ve isim istedi. Daha sonra 130 milletvekili ile toplantı yaptı. Bir kişi önerdi mi hayır! Tek başına buna karar verdiyseniz bunun da hesabını verirsiniz. Evet birisinin önerdiğini biliyorum. kurum olur kişi olur ama bunu biliyorum. Burada il başkanının ne suçu olsun. 

"ERDOĞAN BAĞIRDI BİZİMKİ SALON TOPLANTISI YAPTI"

Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kişiliğine diyebileceğim bir şey yok! Biri çıkacak bangır bangır bağıracak bizim adayımız ise salon toplantıları yapacak. Seçimler tek kale oynandı! Meydanlarda canına okunabilirdi ama yapılmadı.

"GENEL BAŞKAN ADAY OLMALIYDI"

Erdoğan, AKP'nin genel başkanı olarak aday oldu. CHP'nin adayı genel başkan olmalıydı. Ben genel başkan olsaydım bu şekilde bir meydan okutmazdım kendime. Tüzüğüme koyacağım bunu. Doğrusu, bu seçimlerde genel başkan olmalıydı. Hadi olmadı diyelim ikinci tercih milletvekillerinden birisi olmalıydı. Ben olurum başkası olur. Benim böyle bir talebim yok; ancak milletvekili arkadaşlarımız arasında böyleleri var.

"KILIÇDAROĞLU UMUDU YOK ETTİ"

Başarısız bir yönetim var. Sayın Genel Başkan, ilk göreve geldiğinde Yalova'ya gittik. Büyük umut vardı ama bu umudu yok etti Sayın Genel Başkan. Sokakta böyle bir umut görmüyorum görseydim inanın aday olmazdım. 5 eylül'de ben genel başkan olayım bu umudu vereceğim.

"TIPIŞ TIPIŞ İÇİN ÖZÜR DİLEMELİYDİ"

En az 10 kez MYK'da şunu önerdim. Toplumsal olaylarda hep profesyonel destek istedim. Anketler konusunda, algı konusunda. Örneğin tıpış tıpış gideceksiniz. Dedim ki Sayın Genel Başkan çok yanlış yaptınız, özür dileyin dedim. Sonra çıktı, bende tıpış tıpış gideceğim dedi. Dört yıl önceki genel başkan olsaydı bunu yapardı ama bugün bunu yapmadı. 

"KILIÇDAROĞLU İSTİFA ETSİN"

Adil yarış değil dedi, Köşk seçimleri için Sayın Genel Başkan! Peki ben aday olabileceğimin sinyalini verdim. Sayın Haluk Koç, "aday olacaksan istifa etmelisin" dedi. Şimdi aynı ölçüde mi yarışıyoruz. Bütün herşey onun avantajı. Ben odamı bile kullanamıyorum. Ben bütün şeyleri bıraktım. Eğer Sayın Genel Başkan, başbakana adil bir yarış değil diyorsa, kendisi de istifa etsin ve yerine bir vekil koysun. Milletvekili olarak yarışa girsin. Umarım bunu yapar!