BIST 9.069
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
HABER /  GÜNCEL

Kaybolan gençler için sürpriz tanık!

Kumburgaz'da kaybolan gençleri gördüğünü söyleyen görgü tanığı, denizde yaşanan dehşet anlarını anlattı.

Abone ol
Kumburgaz'da Pazar günü denize açılan ve bir daha geri dönmeyen 5 genç için sürpriz bir görgü tanığı ortaya çıktı. Gençleri uzaktan gördüğünü söyleyen Burak Özçelik, deniz bisikletini sürat teknesinin çekmeye çalıştığını; ancak bir türlü kıyıya yanaşamadıklarını söyledi.

Kumburgaz Kamiloba sahilinde Pazar günü öğle saatlerinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 genci arama çalışmaları devam ederken, bir görgü tanığı çıktı.
 
KIYAYA GELEMEDİLER
 
Pazar günü akşam saat 16.00-17.00 sıralarında denizde olduğunu belirten Özçelik, "Yaklaşık 200-250 metre açıkta bir deniz bisikleti vardı. İçerisindeki insanları saymadık ama kalabalıktı. Eşimle de teyit ettiğime göre ’Dört,beş kişi vardı’ dedi. Fazla rüzgar olduğu için açılıyorlardı. Bir sürat teknesi geri çekmeye çalıştı ama kıyıya çektiğini teyit etmiyorum. Gelmedi yani. Kıyıya getiremedi. Onu göremedik. Bir tane de mavi vardı. Sol tarafta kalıyor. Mimarobaya doğru. Onu bir arkadaşımız çekti. Fakat bu arkadaşların olduğu, tabii onlar mı bilemiyorum ama 4-5 kişi vardı içinde. Çekmeye çalıştı ama çekemedi. Açıldığını gördük." dedi.
 
"KIYIYA YÜZEBİLİRLERDİ"
 
Denizde o sırada biri turuncu, diğeri mavi iki deniz bisikletinin olduğunu söyleyen Özçelik, "Mavi renk olanı kayıkla bir arkadaşımız kurtardı. Çekti sahile kadar getirdi. İçerisinde bu dört beş kişinin olduğu oranj renkte olan deniz bisikletini sürat motoru çekmeye çalıştı ama getiremedi. Dalga çoktu. Daha sonrasında ipi çözdü ve bıraktı. Kıyıya gelmedi ve açıldılar. Sürekli gelmek için mücadele veriyordu ama yüksek dalga ve fazla rüzgar olduğundan gelemediler. Deniz bisikletini bırakmadılar. Bırakıp gelselerdi. Yüzebilirlerdi. Yakın bir mesafedeydiler." şeklinde konuştu.
 
"O KADAR UZAKTAN O ARKADAŞLARDI DİYEMEM"
 
’Basın mensuplarının o 5 genç miydi?’ Sorusuna, Özçelik, "O kadar uzaktan o arkadaşlardı diyemem. Can yeleği yoktu. Eşime de sordum, özellikle bir kez daha sordum. Can yeleği görmediğini söyledi. Ben de görmedim. Ama bir sürat teknesi yanaştı. Çekmeye çalıştı. Kısmen çekti ama getiremedi. Daha sonrasında bıraktı. Belki çekemedi bıraktı, belki onlar biz bundan sonra devam ederiz dedi bıraktı. Ama rüzgarın hızı fazla olduğu için onların kas gücü gelmeye yetecek durumda değildi." dedi. 
 
"ONLAR İMDAT DİYE BAĞIRSA YARDIM İSTESELERDİ BİR ŞEKİLDE İNSANLAR GİDERDİ"
 
Özçelik, "Herhangi bir yardım talebinde bulunuldu mu?" sorusuna "Hayır hayır hiç öyle bir şey duymadık zaten öyle bir şey olsa insanlar bir şekilde daha fazla yardımcı olmak için gider. Karşı taraf bir şey istemedikten sonra sizin bir şey yapmanız mümkün değil. Onlar imdat diye bağırsa yardım isteselerdi bir şekilde insanlar giderdi. Ama o yönde de bir şey gelmedi. Yüksek ihtimal dönebileceklerini düşündükleri için, fazla insan oldukları için değişim yaparak herhalde getirebileceklerine inandılar. Rüzgarın hızı fazla geldi. Bindikleri cihazı da sürükledi açığa aldı." yanıtını verdi.
 
"Siz yanlış yerde arama yapıldı diyorsunuz sizce nereye gitmiş olabilirler? sorusuna ise Özçelik, "Akşam beş gibi oldu hadise .Ortalama 5 deniz mili hızla gitseler sabah beşe kadar devam etti yağmur da yağdı. 12 saatte 108 kilometre açığa sürüklenmiş olabilirler. Rüzgarın yönünü bilemiyorum ama Bandırma, Avşa adasına doğru da olabilir. Rüzgarın yönüne göre 108-110 kilometre açılma olabilir, ama benim görüşüme göre. Bir daha söylüyorum bu gördüklerim onlar olmayabilir de başkaları da olabilir bilemiyorum. Çünkü kaybolan arkadaşların yüzlerini teyid edemem. Uzak bir mesafeden gördüm. Kalabalık olduklarını gördüm. Ama oranj renkti eve kaybolan deniz bisikleti oranj renkmiş. Beş kişi deniliyor hanımla konuştuk 4-5 kişi ani bu yönde gözüken oraya çıkıyor." şeklinde cevap verdi.