BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İnanılmaz boşanma gerekçeleri

Roma Katolik Kilisesine evliliklerinin iptali için başvuran Katolikler, ilginç gerekçeler öne sürüyor.

Abone ol

Kilisenin en karmaşık evlilik iptali isteklerini karara bağlayan üst mahkemesi "Sacra Romana Rota"ya başvuran erkeklerden biri, karısının sigara alışkanlığını bırakmadığını, "evliliklerinin dumana boğulduğunu" gerekçe göstererek evliliğinin iptalini istedi.

Evliliklerinin iptalini isteyen kadınların gerekçelerinin önde geleni ise, kocalarının "anasının kuzusu" (Mamani) olması... Katolik kadınları, 30’lu, 40’lı yaşlarındaki, hatta daha yaşlı olan kocalarının hala anneleriyle psikolojik bağlarını koparamamasından şikayet ediyor.

Evliliğin iptali kararı, evliliğin baştan beri geçersiz olduğu, asla gerçekleşmediği anlamına geliyor.

Papa 16. Benediktus’un geçen cumartesi mahkeme yargıçlarına hitaben yaptığı konuşmada, iptal kararları verirken daha dikkatli olmalarını istemesinden bu yana, İtalyan basını konuyla ilgili haberlere daha geniş yer veriyor.

Mahkemenin geleneksel iptal gerekçeleri arasında, evlilik sırasında eşlerden birinin ya da ikisinin psikolojik olgunluk düzeyine ulaşmamış olması, eşlerden birinin evlilikten önce gizlenen bir olumsuzluğun ortaya çıkması, anlaşmazlık, cinsel yaşamın olmaması ve zorla evlilik bulunuyor.