BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İmralı ile Kandil’in görüşleri aynı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gülten Kışanak, İmralı ile Kandil arasında bir görüş ayrılığı olmadığını söyledi. <br/>Demokratik...

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gülten Kışanak, İmralı ile Kandil arasında bir görüş ayrılığı olmadığını söyledi.
Demokratik Kadın Hareketi’nin Şişli’de düzenlediği yürüyüşe katılan BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, basın mensuplarının çözüm sürecine ilişkin sorularını yanıtladı.
30 Eyül’de açıklanacak demokratikleşme paketini değerlendiren Kışanak, "Eğer bu ülkenin demokrasi eksikliklerine çare olacaksa bu paket, bu ülkenin demokratik dinamikleriyle tartışılarak hazırlanmalıydı. Eğer bu paket Kürt sorunu çözümüne katkı sunacaksa, Kürtlerle tartışarak hazırlanmalıydı. Hazırlanma biçimi eksiktir, problemlidir. Bu paketin zamanından hazırlanması önemliydi. Bu yaz meclis tatil yapmayabilirdi. Çalışmalarına bir an önce başlayıp en acil ihtiyacımız olan demokrasi ve barış konusunda parlamentoyu çalıştırmaktan daha doğal bir şey yoktur. Ancak hükümet bunu yapmadı. Ne yazık ki bütün bir yazı heba etti ve şimdi kapalı kapılar ardından sadece hükümetin hazırladığı bir paket var. Bunun içeriğini bilmiyoruz. Açıklanınca öğreneceğiz" diye konuştu.
Demokratikleşme paketinin Kürt sorununun çözümü konusunda bir irade ortaya koyacağına inanmadıklarını kaydeden Kışanak, "Umarım aksi olur, umarım bu paket açıklandığında Kürt sorununu çözecek öneriler içerisinde yer alır ama bunların yer almayacağının işaretlerini görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Gülten Kışanak, "İmralı ile Kandil’in görüşlerinde bir ayrılık var mı" şeklindeki soruya ise şöyle yanıt verdi:
"Hiçbir farklılık yok. Heyetimiz gidiyor geliyor görüşmeler yapıyor. Biz her defasında Öcalan’ın görüşlerini paylaşıyoruz. Öcalan da sürecin gidişatından kaygılı. Eleştirileri var. Karakol yapımına devam edilmesinden, gösterilere müdahale edilmesinden dolayı Öcalan eleştirilerini ifade etmiştir. Kandil ile Öcalan arasında sürece dair bir görüş ayrılığı söz konusu değildir. ’Ateşkesin devam etmesi bir fırsattı. Umarım hükümet bu fırsatı değerlendirerek sürecin ilerletilmesine katkı sunacak bir tutum ve yaklaşık içerisinde olur’ demiştir Öcalan. Bunun dışında Kandil’in de farklı bir tutumu yoktur. Kandil de geri çekilmeyi durdururken ateşkesin devam edeceğini açıklamıştır".
(İHA)