BIST 10.471
DOLAR 32,72
EURO 35,01
ALTIN 2.450,14
HABER /  EKONOMİ

IMF'den piyasalara kötü haber

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, küresel krizin henüz geride bırakılmadığını açıkladı.

Abone ol

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, küresel krizin henüz geride bırakılmadığını ve işsizliğin halledilmesinin zor bir sorun olmaya devam edeceğini söyledi.

Strauss-Kahn, Londra'da düzenlediği basın toplantısında, krizin geride bırakılmadığını ve krizin birçok sonucunun üstesinden gelinmesi gerektiğini belirterek, bu sonuçların başında bir süre daha halledilmesi zor bir sorun olarak kalan işsizliğin geldiğini ifade etti.

IMF Başkanı, "şu an, krizden çıkış stratejilerini yürürlüğe koyma zamanı olmadığını, talebi desteklemeye devam edilmesi gerektiğini" belirtti.

Strauss-Kahn, İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan G-20 zirvesinin, G-20 ülkeleri ve IMF'nin her defasında iyileşen ilişkisi çerçevesinde, "beraber yürüdüğünü" gösteren iyi bir toplantı olduğunu da ifade etti.

Zirvede alınan önlemlerle ilgili olarak Strauss-Kahn, yapılması gerekenler konusunda büyük bir uyumun olduğunu ancak şimdi somut önlemlerin gerektiğini kaydetti.

G-20 ülkeleri maliye bakanları bugün, küresel ekonomiyi ayağa kaldırmak için canlandırma önlemlerini sürdürme sözü vermişler, gelişmekte olan ülkelere uluslararası mali kuruluşlarda daha fazla söz hakkı verilmesi konusunda da fikir birliğine varmışlardı.