BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Estonyayı aştık sırada Bosnada

Milliler, 5. Grup'taki 7. maçında zaman zaman zor anlar yaşadığı Estonya engelini 4 golle aştı...

Abone ol

2010 Dünya Kupası Avrupa Grup Eleme maçında Türkiye ile Estonya karşı karşıya geldi. Maçın ilk yarısında rakibi karşısında mağlup duruma düşen Türkiye, soyunma odasına 2-1 galip olarak gitti.

İkinci yarıda rakibin golüne engel olmayan Milli Takımımız 2-2 beraberlikten sonra daha atak oynadı. Arda ve Tuncay'ın golleri ile rakibi karşısında yeniden üstünlük yakaladı. Türkiye'nin maç boyunca baskılı oyunu 4-2'lik galibiyeti getirdi. Türkiye bu galibiyetle puanını 11'e yükseltti. 

Bu sonucun ardından gruptaki puanını 11'e yükselten Millilerimizi çarşamba günü çok kritik bir Bosna maçı bekliyor.

İLK YARIDAN DAKİKALAR

4. dakikada Arda'nın defansın arkasına attığı topa Emre Belezoğlu hareketlendi. Emre'den önce topu kaleci kontrol etti.

6. dakikada Türkiye'nin sol kanattan gelişen atakta Arda son çizgiden topu ortaya çıkardı. Sercan topu Hakan'ın önüne bıraktı. Hakan defansın müdahalesine rağmen vuruşunu yaptı. Ancak top dışarı çıktı.

7. dakikada Estonya'nın sol kanattan gelişen atağında Andres Oper'in ortasında topa sağ ayağı ile dokunan Voskoboınıko takımını öne geçiren golü attı. 0-1.

9. dakikada Tuncay'ın şutunda defanstan dönen topu Hamit'in kafa ile penaltı noktasına doğru gönderdi. Servet'in kafa pasıyla hareketlenen Sercan'ın vuruşunda defans kaleye giden topu kornere gönderdi.

14. dakikada rakip takım defansının uzaklaştırdığı topa ceza sahası dışından Emre soy ayağı ile sert vurdu. Kaleci topu tokatlayarak kornere gönderdi.

24. dakikada Kazım'dan aldığı pasla hareketlenerek ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşunda top az farkla dışarı gitti.

25. dakikada sol kanattan Arda'nın topunda rakip takım oyuncularının havalandırdığı topa Tuncay'ın röveşata vuruşunda az farkla dışarı çıktı.

29. dakikada Tuncay, kendisinin sol kanattan başlattığı atakta takımının beraberlik golünü attı. Tuncay sol kanattan Arda'ya topu attıktan sonra ceza sahasına doğru yöneldi. Arda'nın ceza sahası içerisine doğru gönderdiği topa Hamit müdahale ederek Tuncay'ın önüne attı. Tuncay sol çaprazdan ayak içiyle yaptığı vuruşta kaleciyi geçen top filelerle buluştu. 1-1

37. dakika Arda taç atışından gelen topu aldıktan sonra rakibini geçerek ceza sahasına girdi. Arda, sol ayağı ile topu kaleye gönderdi. Kaleciden dönen topu Sercan tamamlamak istedi. Defanstan dönen topu Sercan ikinci kez kaleye gönderdi ve takımını öne geçiren golü attı. 2-1

Maçın ilk yarısında başka gol olmayınca Türkiye ilk yarıyı 2-1 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI
DİĞER SAFYADA

[PAGE]

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

53. dakikada Estonya Milli Takımı'nın atağında defans oyuncularının topu uzaklaştıramamasını fırsat bilen Andres Oper sol ayağı ile uzak mesafeden şut attı. Volkan, defansa çarpan topa müdahalede edemedi. Top sağından filelerle buluştu. 2-2

61. dakikada Türkiye, Hamit ile kullandığı korner atışında son direkte topa yükselen Arda'nın kafa golüyle rakibi karşısında yeniden üstünlüğü yakaladı. 3-2.

65. dakikada Estonya'nın ani gelişen atağında Klavan ceza sahasına girmeden yaptığı sert vuruşta top kaleci Volkan da kaldı.

67. dakikada Arda'nın caza sahası dışından sağ ayağı ile yaptığı vuruşta top az farkla dışarı çıktı.

69. dakikada ara pasıyla ceza sahasına giren Lındpere kaleci ile karşı karşıya kaldı. Tehlikeyi sezen Volkan rakibinden önce çıkarak topu uzaklaştırdı.

72. dakikada Türkiye'nin orta alandan gelişen atağında Hamit, topu sol kanattan ceza sahasına giren Tuncaydın önüne attı. Tuncay rakibini çalımladıktan sonra sol ayağı ile yaptığı vuruşta topu kalecinin solundan ağlara gönderdi. 4-2

84. dakikada Halil'in ceza sahası dışından yaptığı sert şutunda top kalecide kaldı.

90. dakikada Estonya'nın ani gelişen atağında Kruglov'un ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruşta Volkan topu tokatlayarak kornere gönderdi.

Maçın uzatma bölümlerinde başka gol olmayınca Türkiye, galibiyetle ayrılan taraf oldu.

TÜRKİYE: 4-2 :ESTONYA

Stat: Kadir Has
Hakemler: Tommy Bkjerven, Svein Inge Wiken, Svein Moen

Türkiye: Volkan 6, Servet 7, Hakan Balta 6, Gökhan Zan 6 (Dk. 35 Önder 6), Emre Belezoğlu 6 (Dk. 77 Ceyhun 4), Hamit Altıntop 7, Gökhan Gönül 6, Sercan 7, Tuncay 7, Arda 7, Kazım 6 (Dk. 62 Halil 6)

Estonya: Pareıko 6, Jaager 5, Barengrub 5, Pııroja 6, Klavan 6, Lındpere 6, Aleksandr Dımıtrıjev 5 (Dk. Rahn 4), Vassıljev 6, Kruglov 5, Andres Oper 7, Voskoboınıko 7 (Dk. 53 Sergei Zenjov 5)

Sarı Kartlar: Dk. 74 Gökhan Gönül (Türkiye), Dk. 7 Voskoboınıko (Estonya)

Goller: Dk. 29-72 Tuncay, Dk. 37 Sercan, Dk. 61 Arda (Türkiye), Dk. 7 Voskoboınıko, Dk. 53 Andres Oper (Estonya)

BAŞBAKAN ERDOĞAN DA MAÇI İZLEDİ

Türkiye-Estonya arasında oynanan 2010 Dünya Kupası eleme maçını Başbakan Recep Tayip Erdoğan da izledi. Beraberinde 7 Bakan'la birlikte önce çadırda iftar yapan Başbakan Erdoğan, daha sonra maçın oynandığı Kadir Has Stadı'na geçildi. Erdoğan, maçı sonuna kadar izledi.

208 BASIN MENSUBU MAÇI İZLEDİ

Türkiye-Estonya arasında oynanan maçı 208 basın mensubu izledi. Estonya'dan gelen 8 basın mensubunun yanı sıra Türkiye'den de 200 basın mensubu akredite yaptırdı ve maçı izledi.

HAMİT SÜRPRİZ OLDU NİHAT KADRODA YER ALAMADI

Maçtan 1 gün önce açıklama yapan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Nihat ve Hamit'in bu maçta yer alamayacağını açıklamıştı. Terim sürpriz bir gelişme olmazsa Hamit'in sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayacağını belirtmişti.

Terim, maç saatinde belirlenen kadroda Hamit'e yer verdi. Hemit'in kadroda yer alması ise sürpriz oldu.