BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

IMF'den piyasalara güzel haber

Dünya ikinci bir kriz dalgası endişesi yaşarken IMF'den yüreklere su serpen haber geldi. Resesyondan çıkış başladı.

Abone ol

IMF'nin son raporu eskisi kadar karamsar değil ... Uluslararası Para Fonu IMF, dünya ekonomisinin resesyondan çıkmaya başladığını açıkladı.

Bununla birlikte IMF, yeniden istikrar ve iyileşme sağlanmasının düzensiz ve ağır şekilde gerçekleşeceğini bildirdi.

IMF'nin dünya ekonomisinin durumuna ilşkin olarak yayımladığı bu son değerlendirmenin, İtalya'nın L'Aquila kentinde düzenlenen G8 zirvesinde yapılacak görüşmelerde de ele alınması bekleniyor.

IMF'nin son raporu fazla iyimser değil. Ama örgütün daha az karamsar olduğuna da kuşku yok.

Uluslararası Para Fonu, resesyonun henüz sona ermediğini vurguluyor. Birçok ülkede emlak piyasasının daha da değer kaybedeceğini kaydediyor.

Mali piyasalar ve bankalardaki sorunların sürdüğü belirtiliyor. Gelişmiş ülkelerin ekonomilerinin, gelecek yılın ikinci yarısına kadar yeniden büyüme sürecine girmesi beklenmiyor.

Bununla birlikte IMF, genel olarak ekonomik durumda istikrar sağlanmaya başladığını, bunda da, ekonomik ve mali politikalarda görülmemiş çabaların rol oynadğını belirtiyor.

Uluslararası Para Fonu, söz konusu politikaların sürdürülmesini gerekli bulmakla birlikte, kimi uygulamaların da yavaş yavaş gevşetilmesi için hazırlığa geçilmesi gerektiğini bildiriyor. Bu uygulamalar arasında, bankalara yapılan müdahaleler ve hükümet borçlanmalarındaki büyük artışlar sayılıyor.