BIST 8.966
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,62
HABER /  POLİTİKA

"IMF borcunu sıfırladık şimdi onlar borç istiyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 150 milyar dolarlık ihracat rakamın yeniden yakalanacağını söyledi. IMF borçlarının sıfırlandığını hatırlatan Erdoğan, şimdi ise IMF'in Türkiye'den borç istediğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde milletin; devletine, bayrağına ve ezanına sahip çıktığını söyledi. 2003'ten bu yana biri 5'e katlayan büyüme hızının Türkiye'nin nereye varacağının gösterdiğini ifade eden Erdoğan, 150 milyar dolarlık ihracat rakamın yeniden yakalanacağını söyledi.

Erdoğan, dün Beştepe'deki 29 Ekim Resepsiyonu'nda konuştu. Kürüsel ve bölgesel düzeyde başarıya ulaşan projelerin, senaryoların hiçbirinin Türkiye'de işe yaramadığını söyleyen Erdoğan, 94 yıla bakarak Türkiye'ni nevzuhur devlet sananların, gerideki binlerce yıllık birikimi, tecrübeyi ve gücü göremediğini ifade etti. Erdoğan şöyle konuştu:

"Türkiye bir kabile devleti değildir. Köklerine daha sıkı sarılan semaya daha çok yaklaşan bir devlettir.

Cumhuriyeti kuran ve kendilerini rahmetle yad ettiğimiz başta Kemal Atatürk'ün ve arkadaşlarının belirlediği bir hedef vardı.

Tam tersine Türkiye ne zaman muasır medeniyet yönünde kalkınma hamlesi başlatsa, birileri çıkıp Cumhuriyeti, korumak adına buna engel olmuştur.

Daha önceki darbelerde içinde La Havle çeken milletimiz, bu defa özgürlüğüne ve devletine sahip çıkmak için sokaklara ve meydanlara inmiştir.

15 Temmuz gecesi aynı ruh, aynı heyecan, aynı azim bir kez daha dirilmiş, milletimiz ülkesine, devlteine, bayrağına ve ezanına sahip çıkmıştır.

Türkiye şehitler verdi. Tıpkı Malazgirt'te, Söğüt'te, tıpkı 1920'de Büyük Millet Meclisi'nin önündeki gibi yeni bir dönem açtı.

Başbakanlık bünyesinde yürütülen hazırlık planlamaları oluşturulan eylem planıyla son aşamaya geldik. 100. yıl kutlamalarımız aşama aşama 2023'e kadar sürecektir.

Bu ülkenin cumhurbaşkanı olarak milletimize söz verdiğimiz 2023 Türkiye'sinin inşası için çalışıyoruz, çalışacağız.

Gerimizdeki binlerce yıllık birikimi, tecrübeyi gücü göremediler. Türkiye bir kabile milleti değildir. Türkiye asırlara varan birikimiyle dünyada devletlere örnek olmuş bir devlettir.

100 milyonlarca kardeşimizi bunlar fark edemedi. Karşımızda bulunan sıkıntılar, engeller elbette büyüktür. 2003'ten bu yana biri 5 katlayan büyüme hızımız bundan sonra nereye varacağımızın göstergesidir.

İhracatımızda yeniden yakaladığımız 150 milyar dolarları yeniden yakalayacağız. Daha da üzerine çıkaracağız. Hatırlayın, 23.5 milyar dolar IMF borcuyla aldık. Şimdi onlar bizden borç istiyor.

Milletimizle bir olup bu oyunu bozacağız. Karşımızdakiler demokrasi ile hareket ediyorlarsa demokrasi ile bozacağız. Bizim kitabımızda esaret yoktur. Bizim kitabımızda köle olmak yoktur, kula kul olmak yoktur. Bizde hakka kul olmak vardır."

Erdoğan 29 Ekim Resepsiyonu'nda açıkladı

29 Ekim Resepsiyonu'na ünlü akını